Stigla potvrda iz Zagreba: Nema dokaza da je Sebija Izetbegović položila ispite u Hrvatskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Stigla potvrda iz Zagreba: Nema dokaza da je Sebija Izetbegović položila ispite u Hrvatskoj

U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu , navodi se u odgovoru dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Marijana Klarice.

Rektor Univerziteta u Sarajevu dobio je prije nekoliko dana dokumentaciju iz Zagreba u kojoj se navodi da u ovoj ustanovi ne postoji dokumentacija na temelju koje se može potvrditi vjerodostojnost indeksa i uvjerenje o položenim ispitima Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a na ovoj ustanovi.

Ove podatke Rifat Škrijelj, rektor UNSA-e, odlučio je tražiti od Medicinskog fakulteta u Zagrebu kako bi se potvrdila vjerodostojnost indeksa koju su medijima dostavili s Medicinskog fakulteta u Sarajevu, kako bi dokazali da je Izetbegović bila student i položila ispite.

Pošto se radilo o nepotpunim podacima, zatraženi su odgovori iz Zagreba, koji su došli bh. institucijama na odgovor, krajem prošle sedmice.

“Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović,rođena 6.aprila 1960.godine u Titogradu, Republika Crna Gora bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound ic clinical medicine u akademskoj 1992/1993.godini pod matičnim brojem studenta 4690114”, stoji u odgovoru dekana iz Zagreba.

“U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima – sadržanim u indeksu”, navodi se u odgovoru dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Marijana Klarice.

Na taj način dovodi se u pitanje i Sebijin magistarski i doktorat, saznaje Avaz.

Danas objavljeno

Pogledajte nove preliminarne rezultate za predsjednika RS

Vanja A

CIK objavio nove rezultate za članove Predsjedništva BiH

Vanja A

Rezultati za Predstavnički dom PS BiH: SNSD osvojio najviše glasova

Vanja A

Ostavite komentar