Stigla mu kazna za prekoračenje brzine dok mu je auto prevozila šlep služba - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Stigla mu kazna za prekoračenje brzine dok mu je auto prevozila šlep služba

Ispostavilo se da je vozač šlep službe bio prebrz, a kamera je snimila registraciju automobila koji se nalazio na kamionu.

Saobraćajne kamere su prilično precizne, ali ni one nisu bezgrešne. O tome svedoči primer iz Francuske.

Naime, vlasnik sportskog automobila Alpine A110 dobio je na kućnu adresu pismo od policije. Kada vam stigne prepoznatljiva koverta ili preporučena pošiljka znate i sami da nije dobro, a verovatnoća da ste vozeći jedan ovakav automobil negde previše stisnuli “gas” i prekoračili dopuštenu brzinu nije mala.

Na papiru Alpine ima moć, 1.8-litarski turbo-benzinski motor sa 252 KS i maksimalnu brzinu od 250 km/h. Međutim, u trenutku nastanka inkriminišuće fotografije vozač nije bio u prilici da stisne pedalu gasa, on čak nije ni bio u vozilu, a sportski kupe i nije bio na putu – sa svoja četiri točka.

Foto: EasyRad

Automobil je prevozila šlep služba pa je kazna pomalo bizarna. Očigledno je vozač šlep vozila bio prebrz, a kamera je snimila registraciju sportskog automobila.

Tako ispada da se vozač kamiona spasio, a vlasnik Alpine je dospeo u nezgodnu situaciju. U Francuskoj je očigledno postupak slanja kazni automatizovan. Da je neko zaista pogledao ovu fotografiju sigurno je ne bio poslao na adresu vlasnika sportskog kupea.

B92.

Danas objavljeno

Tesla otpušta 200 radnika zaduženih za razvoj Autopilota

Vanja A

Istraživanje: Kvalitet novih vozila opao na najniži nivo ikada

Vanja A

Hyundai Motor otkriva dizajn potpuno električnog IONIQ 6,

Vanja A

Ostavite komentar