29. Oktobra 2021.

Stigao prvi uniseks kondom – kako funkcioniše?

Big Portal

Njegov pronalazač se nada da će “Vondaleaf” uniseks kondom osnažiti ljude da preuzmu bolju kontrolu nad svojim seksualnim zdravljem bez obzira na njihov pol ili seksualnu orijentaciju.

“To je u suštini običan kondom sa lepljivom prevlakom”, rekao je Džon Tang Ing Čin, ginekolog u firmi za medicinsku opremu “Twin Catalyst”.

Lepilo se nanosi samo na jednu stranu kondoma, dodao je, što znači da se može obrnuti i da ga koristi bilo koji pol. Svaka kutija sadrži dva kondoma i koštaće tri evra.

Prosečna cena za desetak kondoma u Maleziji je 20-40 ringita (između 4,11 i 8,61 evra). Tang pravi kondome od poliuretana, materijala koji se koristi u providnim zavojima za rane koji je tanak i fleksibilan, ali jak i vodootporan.

“Jednom kada ga stavite, često ne shvatate da je tu”, rekao je on, misleći na obloge napravljene od materijala.

https://twitter.com/Reuters/status/1453545884260634631?s=20

Tang je objasnio da je “Vondaleaf” prošao kroz nekoliko krugova kliničkih istraživanja i testiranja i da će biti komercijalno dostupan preko veb stranice kompanije ovog decembra.

“Na osnovu broja kliničkih ispitivanja koje smo sproveli, prilično sam optimista da će s vremenom to biti značajan dodatak mnogim metodama kontracepcije koje se koriste u prevenciji neželjenih trudnoća i polno prenosivih bolesti”, rekao je Tang.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare