8. Februara 2022.

Stigao je

Big Portal

Za Brend, Tonale predstavlja prirodnu ulaznu tačku u svet elektrifikacije, ali, veran svom smelom pristupu, Alfa Romeo postavlja paradigmu: elektrifikacija mora da služi brendu i njegovom DNK, sa misijom da se osveži sportski duh 21. veka.

Konkretna posvećenost održivoj mobilnosti orijentisanoj na budućnost, pri čemu ostaje veran svojim osnovnim vrednostima.

Dva nivoa elektrifikacije, Hybrid i Plug-in Hybrid: Tonale debituje sa hibridnim VGT motorom od 160 KS (turbo motor sa promenljivom geometrijom), ekskluzivnim za Alfa Romeo.

Njegov turbopunjač promenljive geometrije uparen sa 7-brzinskim Alfa Romeo TCT menjačem sa dvostrukim kvačilom i 48-voltnim električnim motorom od 15-kV i 55 Nm obrtnog momenta „P2“ omogućava 1,5-litarskom benzinskom motoru da pokreće točkove čak i kada je motor sa unutrašnjim sagorevanjem isključen.

Alfa Romeo se odlučio za ovo tehničko rešenje kako bi ponudio autentično iskustvo elektrifikacije. Menjač omogućava pokretanje i vožnju u električnom režimu pri malim brzinama i pri parkiranju i vožnji.

Prilikom lansiranja, dostupna je i hibridna verzija od 130 KS, ponovo uparena sa 7-brzinskim Alfa Romeo TCT i 48-voltnim „P2“ električnim motorom.

Vrhunske performanse su zagarantovane ekskluzivnim Plug-in Hybrid Q4 motorom od 275 KS, koji postiže ubrzanje od 0-100 km/h za samo 6,2 sekunde i autonomijom u čisto električnom režimu do 80 km* u gradskom krugu (preko 60 km* u kombinovanom krugu), najbolje vrednosti u klasi u segmentu.

Kao standard u Plug-in hibridnom pogonu, vuča Q4 obezbeđuje neuporediv nivo bezbednosti i užitka u vožnji. Za kompletiranje asortimana motora, novi dizel motor od 1,6 litara, 130 KS sa 320 Nm obrtnog momenta, uparen sa 6-brzinskim Alfa Romeo TCT automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na prednje točkove.

Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo
Photo: Alfa Romeo

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare