29. Septembra 2022.

Stigao je

Big Portal

Danas je uragan već udarao Floridu razornim vetrovima i kišom dok je napredovao ka zapadnoj obali države, spreman da izazove katastrofalan, potencijalno nezabeležen olujni udar koji se približavao kopnu u sredu popodne.

https://twitter.com/Apex_WW/status/1575185190959599617

Olujni udar je porast nivoa vode uzrokovan jakim olujnim vetrom koji gura vodu na obalu.

Uragan Jan takođe je zvanično stigao na jugozapadnu obalu Floride, prema Nacionalnom centru za uragane. Ijan, koji je pustošio zapadnu Kubu sa stalnim vetrovima od 125 milja na sat, ojačao je u uragan kategorije 4, skoro kategorije 5 sa ??stalnim vetrovima od 150 milja na sat dok je krenuo ka jugozapadnoj Floridi u Meksičkom zalivu. Čak i pre nego što je uragan stigao do kopna, jaki vetrovi u tom području vec´ su izazvali prava razaranja, otkrivajuc´i krovove i čupajuc´i drvec´e. Vlasti upozoravaju stanovnike da se evakuišu ili ostanu bezbedni, jer je situacija opasna po život.

Uragan Jan je takođe zvanično stigao na obalu Floride, prema Nacionalnom centru za uragane. Guverner Ron DeSantis rekao je da je oko 200.000 stanovnika države bez struje, ali to je samo pregled onoga što se čeka za državu u narednih 24 do 48 sati. Uragan Ian donosi bujne poplave, jake vetrove i pretec´e višemetarske talase na obalu Floride. Jaki vetrovi se protežu na više od 280 kilometara od centra uragana, a na Floridi se uragan osetio vec´ ujutru. Vetar je vec´ rušio drvec´e i dalekovode, a više od 100.000 kupaca bilo je bez struje i pre nego što je uragan stigao na kopno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare