4. Juna 2019.

Stigao audi za gradonačelnika

Big Portal

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić (SNSD) kupio je audi za koji je još u februaru namijenio 140. 000 KM. Adžić još uvijek nije objavio obavještenje o dodjeli ugovora na Portalu javnih nabavki što je zakonski obavezan.

Gradiški portal Micro Mreža objavio je fotografiju Adžićeve limuzine.

Portal CAPITAL objavio je ranije da Adžić funkciju gradonačelnika proslavlja limuzinom od 140.000 KM.

Adžić je u tenderu, pored audija, tražio i nove automobile za inspekciju i Civilnu zaštitu koji su oko pet puta manje vrijednosti, od 25.000 do 38.000 KM.

Ukupna vrijednost osam zahtijevanih automobila bila je 349.596 KM, a koliko su na kraju plaćeni Adžić još uvijek nije objavio na Portalu javnih nabavki.

„To treba da bude vozilo koje je reprezent opštine. Ne bih se trebao voziti u vozilu kojim bi referent obilazio makadamske, neasfaltirane puteve, ili međe po selima“, kazao je ranije Adžić.

Audi koji je Adžić kupio trebalo bi, prema zahtijevanim specifikacijama, da bude proizveden ove godine, s pogonom na četiri točka.

Adžić je tražio i da vozilo bude bogato opremljeno, da ima integrisanu navigaciju sa multifunkcionalnim prikazom u boji i informacioni sistem, board kompjuter u boji, grijanje prednjih sjedišta i njihovo elektronsko podešavanje sa lumbarnom podrškom… Tu su i kožni volan s komandama, električno otvaranje i zatvaranje gepeka, termoizolaciona stakla…

Za razliku od svog automobila koji treba da ima automatsku klimu sa višezonskom regulacijom, tri vozila za službenike opšte uprave i za inspekciju treba da imaju manuelni klima uređaj i drugu standardnu opremu.

Dva vozila za Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i Odjeljenje za privredu i poljoprivredu trebalo je da budu terenska – SUV, s putnim računarom, ali i ISOFIX-om (sigurnosno učvršćivanje dječije sjedalice).

Automobil za civilnu zaštitu takođe je trebalo da bude terenski – SUV, 4×4, s ECO funkcijom štedljive vožnje, kodiranom blokadom paljenja…

Adžić je limuzinu, osim sebi, namijenio i Razvojnoj agenciji, i to sivu metalik, s isključivo trokrakim volanom, hromiranim unutrašnjim detaljima, putnim kompjuterom, pripremom za telefon…

Posebno je napomenuo da ponuđena vozila moraju imati svu zahtijevanu opremu.

(Capital)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Nhstdg
Nhstdg
4 godine prije

Vakog debila ni konjska kocija nemere povuc.