Stejt departmentu je upućena protestna nota - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Stejt departmentu je upućena protestna nota

Ruska ambasada u Vašingtonu uručila je protestnu notu Stejt departmentu zbog napada na ruske novinare u američkom gradu Portaland.

Ruski ambasador Anatolij Antonov je na Fejsbuku napisao da su ruski državljani dobro i da im nije potrebna medicinska pomoć.

Snimateljska ekipa ruskog Kanala 1 povređena je u napadu tokom protesta u američkom gradu Portlandu, saopštila je pres služba TV kanala za Tass.

“Ekipa Julije Olkhovskaje se našla na putu ljudi obučenih u maskirna odela, koji su pojurili iz sudnice kada je situacija na ulici eskalirala. Gurnuli su Olkhovsku i palicama napali operatera Vjačeslava Arhipova. Slomili su im kameru. Novinari su zadobili povrede i ogrebotine “, rekao je portparol.

Protesti u Portlandu, državi Oregon, nastavljaju se nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda krajem maja u Mineapolisu.

“Napad policije SAD na ruske novinare smatramo nečuvenim. Očekujemo da će američke vlasti preduzeti iscrpne mere kako bi obezbedile ličnu bezbednost ruskih novinara i stvorile odgovarajuće uslove za neograničeni rad medija uopšte”, izjavio je povodom incidenta portparol Kremlja Dmitri Peskov.

Ruska delegacija izraziće svoj protest tokom predstojeće sednice Stalnog saveta OEBS-a, zahtevajući da američka vlada poštuje prava izveštača u vezi sa napadom na reportere Kanala, rekao je predsedavajući Komisije za politiku medija Aleksej Puškov, javlja TAS S.

Danas objavljeno

Nikada ne bih žrtvovao mir, sve aktivnosti su političkog i pravnog karaktera

M.

Porfirije prošetao centrom Sarajeva, napio se vode sa česme na Baščaršiji

M.

Raste broj zaraženih u Sloveniji, preminule tri osobe

M.

Ostavite komentar