Stejt department: Amerikanci ne putujte u Rusiju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Stejt department: Amerikanci ne putujte u Rusiju

Američki Stejt department je izdao ažuriranu listu preporuka za putovanja svojih građana, savetujući ih da ne putuju u Rusiju zbog navodnog porasta tenzija na granici te zemlje sa Ukrajinom.

“Ne putujte u Rusiju zbog kontinuiranih tenzija duž granice sa Ukrajinom, potencijalnog uznemiravanja američkih građana, ograničene mogućnosti ambasade da pruži pomoć američkim građanima u Rusiji, kovida-19, ulaznih ograničenja, terorizma, uznemiravanja od strane ruskih vladinih službenika i arbitrarnog sprovođenja lokalnog zakona”, navodi se u ažuriranoj listi preporuka Stejt departmenta, a prenosi ruska agencija TAS S.

Кako je saopšteno, preporuke za putovanje u Rusiju uključuju informacije o tekućim napetostima duž granice sa Ukrajinom i njima se zamenjuju prethodne preporuke izdate 2. novembra 2021. godine.

U dokumentu se navodi i da “zbog pojačanog vojnog prisustva Rusije i vojnih vežbi koje su u toku u pograničnom regionu sa Ukrajinom, državljani SAD koji se nalaze tamo ili razmatraju da putuju u okruge Ruske Federacije koji se graniče sa Ukrajinom, odmah budu svesni da je situacija duž granice nepredvidiva i da postoji povećana tenzija”.

“S obzirom na kontinuiranu nestabilnost situacije, građani SAD se izričito savetuju da ne putuju kopnenim putem iz Rusije u Ukrajinu preko ovog regiona”, navodi se u saopštenju.

Zapadni i ukrajinski mediji već danima ponavljaju tvrdnje o navodnoj mogućnosti ruskog napada na Ukrajinu, što je portparol Кremlja Dmitrij Peskov u više navrata okarakterisao kao “prazne i neutemeljene” izjave koje imaju za cilj eskalaciju tenzija.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Pucnjava u školi u Teksasu – osamnaestogodišnjak ubio 14 učenika i nastavnicu

M.

Obračun policije i narko-bande u Riju, ubijeno više od 20 ljudi

M.

Tržište “crnog zlata”: Porasle cijene nafte

M.

Ostavite komentar