20. Decembra 2020.

STEFAN SE VRATIO U SRBIJU Evo zašto će slavni violinista da živi u domovini POSLIJE 30 GODINA

Big Portal

Rođenje sina Nikole u aprilu je, kako ističe, doprinijelo još većem osjećaju da nema ništa važnije od porodice.

– Svaka epoha ima neke svoje ciljeve, svoju dinamiku, svoje sazrijevanje i u ovom trenutku mi smo došli do kritične maske i kritične mase razmišljanja da smo na intelektualnom i emotivnom planu spremni za ovaj korak. Rodio nam se sin 25. aprila ove godine i odlučili smo da razmišljamo o tome šta je sljedeći korak, šta je ono što je logično za nas kao familiju i na ličnom i na profesionalnom nivou – rekao je Stefan Milenković gostujući u Dnevniku RTS-a.

– Rođenje sina je uvijek svjetlija tačka, ali sigurno je bilo mnogo izazova jer smo sve radili sami, učili onlajn umjesto uživo. Naša familija nije mogla da dođe da nam malo pomogne, tako da smo prvih šest i po, sedam mjeseci bili sami i učili se na terenu roditeljstvu. Sigurno nije lako, ali nije lako nikom danas na svijetu i industrija i ljudi koji su u prvim borbenim linijama pate i te kako – istakao je čuveni violinista.

Slavni muzičar, koji je već neko vrijeme kreativni ambasador nacionalne platforme Srbija stvara, dobio je ponudu da bude upravnik nove koncertne dvorane u Novom Sadu.

– Sve je ovo rezultat dobre volje, razmišljanja, energije mnogih ljudi. Tu je i Novi Sad kao evropska prestonica kulture 2021. godine, zatim sam grad, kao i nova koncertna sala koju otvaramo 13. januara s jednim striming koncertom uz Kameratu Novi Sad. Isto tako Srbija stvara, inicijativa koja je pod pokroviteljstvom kabineta predsednice Vlade. Sve su to faktori koji su nam na neki način pomogli da se odlučimo na ovaj korak, koji je za nas uzbudljiv – objasnio je proslavljeni violinista, koji će od jeseni biti profesor na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu. On je istakao da će se posvetiti razvoju i osnaživanju violinske škole u Srbiji kroz praćenje i trening najtalentovanijih studenata, ali i usklađivanju najefektivnije strategije ka tom cilju sa našim profesorima violine. Milenković je o svom povratku i daljim planovima razgovarao juče sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarkom kulture i informisanja Majom Gojković.

Milenković bi, kako je najavio, poslije otvaranja koncertne sale u Novom Sadu, u februaru trebalo da održi koncert u Meksiku.

– To je plan, pošto je u muzičkoj, umjetničkoj industriji mnogo toga stalo i prebacilo se na striming. Poslije koncerta u Meksiku je koncert u Njujorku, koji je praktično potpuno zatvoren – ne radi Brodvej, Metropoliten opera, Karnegi hol, ne radi ništa, ali ta jedna organizacija kamerne muzike je jedina koja još održava koncerte, naravno, pod svim mjerama predostrožnosti – ispričao je Stefan Milenković, prenosi Blic.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare