22. Juna 2022.

Steelseries najavio nove Apex Pro Mini tastature

Big Portal

Glavne odlike ovih modela je samo 60% veličine standardne tastature kao i novi OmniPoint 2.0 mehanički tasteri.

Male tastature su postale izuzetno popularne u poslednje vreme u eSports zajednici jer sa jedne strane štede prostor na stolu dok sa njima ipak možete otkucati šta god da vam treba i imati potpuno funkcionalan uređaj. U tom smislu mala veličina Apex Pro Mini tastatura je zaista prednost, pogotovu što su i okviri jako mali pa je ostvarena dodatna ušteda prostora.

Druga bitna stvar za ove tastature se ogleda u OmniPoint 2.0 swičevima kod kojih možete podešavati jačinu otpora koji tasteri pružaju. Još prilikom opisa Apex Pro tastature, nego pre 2 godine, smo se susreli sa prvom generacijom OmniPoint svičeva i u međuvremenu su njihove prednosti koristili mnogi igrači. Sada manja verzija ove tastature dobija ne samo istu funkcionalnost već i unapređene tastere – momenat kada taster registruje klik se sada može podešavati od minimalnih 0.2mm do maksimalnih 3.8mm hoda. Kada se osetljivost postavi na samo 0.2mm Omnipoint 2.0 svičevi postaju jedni od najbržih na svetu sa samo 54 milisekunde vremena odziva.

Omnipoint 2.0 tasteri imaju takođe i takozvanu Dual Action pritisak, pa možete definisati da taster radi jednu stvar kada ga malo pritisnete, a drugu kada ga dublje udarite. Ovo može biti vrlo značajno za neke komboe, ili recimo za prebacivanje između režima hodanja i trčanja u igri, ali svakako zahteva dodatnu dozu privikavanja igrača. Zanimljivo je i da Steelseries tvrdi da su tasteri deklarisani na čak 100 miliona klikova, to je zaista do sada najveća cifra tog tipa koju smo videli.

Wireless Apex Pro Mini ima sve iste funkcionalnosti kao i standardna tastatura samo što za povezivanje koristi Quantum Wireless 2.0 standard koji omogućava istovetne performanse kao i preko kabla. Zanimljivo je da se ova tastatura na računar može povezati i preko Bluetootha što je dobro za vlasnike laptopova i sličnih drugih prenosnih računara. Treba naglasiti i da se SteelSeries ponosi činjenicom da je igrač FaZe Karrigan postao prvi eSports takmičar koji je osvojio CS:GO Major turnir koristeći bežičnu tastaturu i to baš ovaj model, 23. maja 2022.

Očekivane cene za ove uređaje su 219.99 eur za  Apex Pro Mini model i čak 279.99 eur za Wireless varijnatu, što deluje zaista dosta, ali videćemo kada nam padnu šaka na review da li zaista i vrede tih para.

Playzone.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare