Steam ostvario novi rekord sa brojem igrača na platformi - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Steam ostvario novi rekord sa brojem igrača na platformi

Broj igrača, koji su istovremeno bili na popularnoj Steam platformi, otvario je novi rekord od 18,8 miliona, što je najveći broj u posljednje dvije godine.

Iako je popularnost konkurentnog Epic Store-a sve veća, Steam je još uvek vodeća gejming platforma. Prema navodima SteamDB, više igrača nego ikada ranije se priključuje na onlajn platformu. Oko 18,8 miliona igrača je bilo dostupno na Steamu u jednom trenutku, što je potuklo prethodni rekord od oko 18,5 miliona.

Sada se na platformu loguje oko 264.000 više igrača u istom trenutku, nego što je to bio slučaj pre dve godine kada je prethodni rekord ostvaren. Ovo predstavlja povećanje od 1,42 procenta u broju istovremenih korisnika.

Steam MAU (monthly active users) metrika, koja pokazuje ukupnu stopu popularnosti platforme, sugeriše da Steam nije ugrožen. Tokom 2018. godine, Steam je imao 90 miliona MAU-a, dok je tokom 2019. godine Epic Store imao 108 miliona mušterija. Steam još uvek nije objavio MAU statistiku za (Steam Year in Review) za 2019. godinu, tako da ne znamo koliki je MAU kompanije za ovaj period.

Izvor: Benchmark/TweakTown

Danas objavljeno

G.SKILL objavio DDR5-6400 CL32 memorijski komplet sa ekstremno malim kašnjenjem

Vanja A

iPhone uređaji bi uskoro mogli da prihvataju beskontaktna plaćanja koristeći NFC

Vanja A

YouTube želi da doda NFT u svoje servise

Vanja A

Ostavite komentar