Staviću zastavu Republike Srpske pred Britanca - BIGportal.ba
Region Vijesti

Staviću zastavu Republike Srpske pred Britanca

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne smije više da priča o novim povlačenjima priznavanja nezavisnosti jer će, “ovi na Kosovu pasti u nesvijest od toga”, i poručio da je nezavisnost Kosova mrtvo slovo na papiru.

– Ne šalim se, stvarno pričam, raspoloženje je takvo. Ne bi oni povukli kandidaturu za Interpol da sistuacija nije takva – rekao je Dačić tokom posjete Sajmu medija u Beogradu, a prenosi FoNet.

Ministar je dodao da Kosovo “više ne može da prođe nigdje gdje je potrebna dvotrećinska većina i gdje nisu u pitanju evropske zemlje”.

Govoreći o odnosu Evropske unije i svjetske zajednice prema kosovskom pitanju, Dačić je rekao da će, kada kod njega bude došao amabasador Velike Britanije, on staviti zastavu Republike Srpske pa da vidi da li će ambasador sjediti pored nje.

– Kažu da ne mogu da uređuju prostorije, ali ne možete ni moju prostoriju da uređujete, ali možete da ne sjedate – konstatovao je Dačić, povodom nedavnog slučaja kada je britanski amabasador na Kosovu u kabinetu Aljbina Kurtija sjedio pored albanske zastave.

Komentarišući posljednje izjave lidera Samoopredjeljenja Kurtija, Dačić je rekao da je “mislio da nema goreg od Haradinaja, ali da možda, ipak, ima”. On je istakao da bi Srbija trebalo da nastavi da bez kompleksa štiti svoje nacionalne interese.

– Ko hoće i ko nam je prijatelj, možemo s njim, ko neće i ko radi protiv nas, bez svakoga se može – rekao je Dačić.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Podrška Đokoviću iz Srbije, zasijala kula Beograd

M.

SAD: Zbog zimske oluje otkazano preko 2.700 letova

M.

Srbija: Završeno glasanje na referendumu

M.

1 Komentar

Васкрсија, Бања Лука, Република Српска 27 Oktobra, 2019 at 5:59 pm

Аплауз за министра Дачића…………………….

Odgovori

Ostavite komentar