30. Decembra 2022.

Status kandidata za BiH nije dobar, odvajaja je od Rusije

Big Portal

Kada je riječ o dobijanju statusa kandidata BiH za članstvo u EU Bocan Harčenko ističe da to predstavlja dopunski alat pritiska na Republiku Srpsku.

Dodao je kako je strategija prelaska BiH od Dejtona ka Briselu u biti dodatni pritisak na Republiku Srpsku, odnosno pokušaj centralizacije BiH.

  • Poznat mi je čvrst stav, po pitanju uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji se temelji na osnovu nacionalnih interesa Srbije i Republike Srpske – naglasio je Bocan Harčenko.

Ukrajinsko-ruski sukob trajaće sve dok Vašington i Zapad snabdijevaju Ukrajinu oružjem, tako da za kraj sukoba treba pitati Vašington – rekao je Bocan Harčenko.

Rusija će. kaže on, nastaviti sa svojim aktivnostima sve dok se stav Zapada ne promijeni.

  • Sukob traje sve dok Vašington i zapadne zemlje nastaju da pune Ukrajinu oružjem. Njima nije želja, da on prestane. A, želja je da traje što duže, zbog cilja slabljenja Rusije – poručio je Bocan Harčenko.

Kazao je da će i sljedeća godina bitie teška, ali Rusija će, kao Srbija i Republika Srpska jačati još više svoj suverenitet u svakom smislu – dodao je on.

(BN Foto: Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare