Statua Kristijana Ronalda se "izlizala" - svi ga pipaju na nezgodnom mjestu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Statua Kristijana Ronalda se “izlizala” – svi ga pipaju na nezgodnom mjestu

Bronzana statua fudbalera Kristijana Ronalda visoka 11 metara, počela je da dobija novu boju po međunožju i rukama, usljed prevelikog kontakta turista.

Sada je već i tradicionalno da se turisti u većini slučajeva slikaju pored statue tako što šakom uhvate penis fudbalera Mančester junajteda, ali niko nije razmišljao da će to uticati na promenu boje.

Tako je bronzana statua, zbog kontakta, odnosno dodira velikog broja ljudi, postala gotovo zlatna na rukama i intimnim delovima kapitena “navigatora”.

Povodom ove neprilike u vezi s promenom boje statue niko se još od zvaničnika grada Funšala nije oglasio jer boja koja je ostala neće moći da se skine, pa je jedna od ideja da se na statuu Kristijana Ronalda navuče neki komad garderobe.

Ovo nije prvi problem s ovom statuom pošto je morala na doradu jer deo oko očiju uopšte nije ličio na Portugalca.

Osvajač pet Zlatnih lopti na kraju je u decembru 2014. prisustvovao otkrivanju statue, koja je rad brazilskog vajara Rikarda Velose, i tada je dobio orden za zasluge lokalne vlade.

Statua, koju je odradio Velose nosi natpis koji kaže da je Ronaldo “NAJBOLJI IGRAČ NA SVETU”. U vreme otkrivanja, Ronaldo je rekao da je “ponosan” što je ima statuu tu gde je i sam odrastao i ima svoje korene i porodicu, prenosi Sputnjik.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Forbs: Ilon Mask više nije najbogatiji čovek na svijetu

Vanja A

Supruga Aleka Baldvina prvi put progovorila o tragediji koja je njenu porodicu zavila u crno

Vanja A

Takmičar u njemačkom kvizu “Ko želi biti milioner?” dobio pitanje o BiH, trebala mu je pomoć

Vanja A

Ostavite komentar