20. Januara 2022.

Starinsko srpsko jelo: Kiseli kupus sa suvim rebrima i slaninom

Big Portal

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa
400 g suvih rebara
100 g suve slanine
1 veća krmenadla sveža
1 kašika masti
lovorov list, malo bibera u zrnu, mlevena slatka paprika, tucana ljuta paprika
1 glavica belog luka

Priprema:

Kupus iseći na kocke pa ako je prekiseo malo ga oprati. Pola glavice iseći na kocke i poređati, odozgo staviti svo meso, papriku, biber, lovorov list i poređati suvu slaninu. Prekriti ostatkom kupusa. Sipati do pola vode i šerpu staviti u rernu na 250 stepeni oko 2 sata. Uz kupus obavezno napraviti domaću proju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare