Starica i njena kćerka nezakonito IZBAČENE IZ KUĆE U BANJALUCI - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Starica i njena kćerka nezakonito IZBAČENE IZ KUĆE U BANJALUCI

Okružni sud u Banjaluci vratio je nadu starici Vukosavi Popović i njenoj kćerki Sanji da će se vratiti u porodičnu kuću iz koje su brutalno izbačene u oktobru prošle godine, saznaje Srpskainfo.

Naime, sud je ukinuo sva izvršna rješenja o deložacijii i naredio prvostepenom sudu da donese novo rješenje. Mučne scene izbacivanja Vukosave i Sanje u oktobru prošle godine obišle su region, a sila koja se toga dana obrušila na nejaku staricu i njenu kćerku bila je poput detaljno isplanirane akcije hapšenja najozloglašenijih kriminalaca.

Nakon što su uspješnozavršili “akciju” institucije su ostavile Vukosavu i Sanju na milost i nemilost ulice. Kada su svi već zaboravili ovaj slučaj, dogodio se nesvakidašnji obrt koji je ne samo vratio nadu u pravdu Vukosavi i Sanji, već im otškrinuo vrata porodičnog doma u kojem su provele decenije svog života.

Nada je vraćena jer je zahvaljujući žalbi advokata Ivana Šijaković Okružni sud u Banjaluci uvidio da je u svim ranijim postupcima sud ignorisao teško psihičko stanje Vukosave Popović koja je bila nosilac stanarskog prava i tako donosio niz rješenja koja su dovela do konačne deložacije.

Advokat Ivan Šijaković koji je uspio dobiti gotovo izgubljen slučaj, istakao je da je sud sve vrijeme ignorisao procesnu nesposobnost Vukosave Popović.
-Okružni sud u Banjaluci je pravilno uočio višestruke povrede parničnog i izvršnog postupka posle višegodišnjih maratonskih procesa pred Osnovnim sudom u Banjaluci u vezi sa neosnovanim izvršenjem na stanu Vukosave Popović u ulici Srpskih dobrovoljaca u Banjaluci. Okružni sud je svojim rješenjem ukinuo sva dosadašnja rješenja osnovnog suda, a koja se odnose na izvršenje na predmetnom stanu Vukosave Popović i predmet vratio na ponovni postupak – objasnio je Šijaković.

Srpskainfo je još u oktobru prošle godine detaljno analizirao o svim odlukama pravosudnih institucija u Banjaluci u slučaju sramnog izbacivanja iz porodične kuće starice Vukosave Popović i njene kćerke Sanje. Tada smo analizirajući sve presude i rješenja osnovnog i okružnog suda otkrili nekoliko potpuno suprotnih stavova sudova koji su vodili postupke u konkretnom slučaju, a koji su u konačnici doveli do nezakonitog i brutalnog izbacivanja iz porodične kuće starice i njene kćerke.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša Evropska unija”

M.

Pretresen kamp Blažuj, 17 lica biće protjerano iz BiH

M.

Palermo, devojčica žrtva igre “izazova” na Tik-Toku

M.

Ostavite komentar