Stari dokumenti su van snage, među njima i ANP - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Stari dokumenti su van snage, među njima i ANP

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, odgovorio je Mektiću da je Savjet ministara odlučilo da sve dokumenti koji su stariji od 1. januara 2019. godine stavi van snage i o njima ne raspralvja, pa tako i o ANP-u.

  • Dragan Mektić, poslanik SDS-a, je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma u Sarajevu zatražio informaciju o tome da li će Savjet ministara na dnevni red staviti ANP i odbaciti ga, obzirom da je usvojen Program reformi, koji je sveobuhvatniji i sadržajniji od tog dokumenta, i koji jeste ANP samo drugog naziva.

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, odgovorio je Mektiću da je Savjet ministara odlučilo da sve dokumenti koji su stariji od 1. januara 2019. godine stavi van snage i o njima ne raspralvja, pa tako i o ANP-u.

SDS-ov poslanik Mirko Šarović pitao je da li usvojeni Program reforme odbrane predviđa knjiženje neperspektivne vojne imovine. Tražio je pismeni odgovor od Predsjedništva. BiH.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi na sjednici koja je počela u Sarajevu da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu državne pomoći u BiH, koji je utvrdio Savjet ministara.

Predložene izmjene i dopune odnose se na neophodno usklađivanje sistema državne pomoći sa obavezama preuzetim međunarodnim ugovorima koje je potpisala i ratifikovala BiH, a posebno obavezama koje slijede iz procesa evropskih integracija, odnosno stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Poslanici bi trebali da razmotre i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputio poslanik Damir Arnaut, a kojim se predviđa odbijanje izdavanja ili oduzimanje putne isprave za roditelja koji ne izmiruje finansijske obaveze prema djeci ili obaveze iz bračnog odnosa, odnosno za one koji ne plaćaju redovno alimentaciju.

Na dnevnom redu je i Arnautov Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kojima se nastoje smanjiti troškovi kojima su lica koja konkurišu za posao u institucijama BiH izložena prilikom ovjeravanja potrebne dokumentacije.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

HAZU traži novi uslov: Srbija da prizna hrvatski jezik

M.

Procurili tajni dokumenti; otkriveno lobiranje – hoće da menjaju naučni izveštaj

M.

Uvode veliki lokdaun; iz kuće mogu od 8 do 17 sati… I to s razlogom

M.

Ostavite komentar