Stare objave obrisane, Parler ponovo radi - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Stare objave obrisane, Parler ponovo radi

Alternativna društvena mreža “Parler” ponovo je u funkciji nakon mesec dana pauze. Kompanija je u saopštila da je servis dostupan postojećim korisnicima, da će od sledeće nedelje moći da se otvaraju novi nalozi.

Kompanija “Parler” osim ponovnog početka rada društvene mreže objavila je da ima i privremenog izvršnog direktora Marka Meklera, piše portal The Verge.

Vraćanje Parlera u rad dolazi nakon što su “Apple”, “Gooogle” i “Amazon” obustavili uslugu nakon januarskog napada na američki Kongres, pozivajući se na nasilne pretnje na platformi.

Stari korisnički nalozi na Parleru su ponovo aktivni, ali izgleda da stari “parleji” – kako se zovu objave na ovoj mreži – nisu vraćeni.

Neki poznatiji korisnici mreže, poput voditelja Foks njuza Šon Hanitija, već su počeli da postavljaju objave.

“Parlerova” tužba protiv “Amazona” nije povučena.

Društvena mreža Parler opisuje sebe kao servis koji nije povezan sa politikom, ali je platforma bez strogog moderiranja postala popularna među konzervativnim korisnicima kojima je ili zabranjeno pristupanje većim mrežama ili se nisu slagali sa politikama provere činjenica i strožeg moderiranja kao što je to slučaj na Tviteru i Fejsbuku.

Nakon predsedničkih izbora u SAD Parler je postao je mesto onlajn sastanka Trampovih pristalica.

Od 10. januara platformi je onemogućen rad kada joj je “Amazon” otkazao usluge hostinga.

Danas objavljeno

Nova opcija na WA – sa Androida na iOS

Vanja A

Datum i vrijeme izlaska Samsung Galaxy S22 serije i dostupnost objavljeni na zvaničnom sajtu

Vanja A

NVIDIA tiho podigla cijene čitave porodice grafičkih kartica GeForce RTX 30 Founders Edition u Europi, povećanje do 6,4%

Vanja A

Ostavite komentar