Starčevica dobila novi košarkaški teren - BIGportal.ba
Banja Luka

Starčevica dobila novi košarkaški teren

Košarkaši KK “Ruki” ubacili su prve lopte u koševe, čime je simbolično otvoren novoizgrađeni košarkaški teren u dvorištu Osnovne škole “Branko Radičević” u banjalučkom naselju Starčevica.

Završetkom ovog projekta, najmlađi stanovnici Starčevice i učenici OŠ “Branko Radičević” su, uz novoizgrađenu dvoranu, dobili i dodatni prostor za sportske aktivnosti i igru.

Novi sportski teren za košarku uz školu “Branko Radičević” je dimenzija 28 x 15 metara.

Mladim sportistima na otvaranju pridružili su se Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, i Veljko Jarić, vlasnik kompanije “Aragosta Invest”, koji je donirao ovo igralište.

Gradonačelnik se zahvalio vlasniku kompanije “Aragosta Invest” i njegovoj porodici na ovoj značajnoj donaciji, kazavši da je ovo sjajan postupak društveno-odgovornih kompanija, koji dio svojih zarada preusmjeravaju u projekte za opšte dobro.

“Zahvalan sam porodici Jarić na ovoj značajnoj donaciji, a želja mi je da u budućnosti bude sve više ovakvih projekata”, rekao je Stanivuković. Izrazio je zahvalnost i drugim kompanijama, koje su se pridružile ovoj incijativi, kazavši da se u septembru očekuju još neki projekti koji će dodatno uljepšati grad.

“U planu je izgradnja terena za fudbal i odbojku u dvorištu ove škole, kao i izgradnja dječjeg igrališta”, najavio je Stanivuković.

Jarić je kazao da se rado odazvao pozivu da kao uspješan banjalučki privrednik donira nešto gradu Banjaluci i omladini ovog grada.

“Odlučio sam se za košarkaški teren, jer sam u mladosti volio da igram ovaj sport, a ovo nije prva donacija naše kompanije, jer smo i ranije donirali sredstva, a naša podrška neće izostati ni u budućnosti”, rekao je Jarić.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 25.01.2022.godine

Vanja A

Zimska služba intervenisala u višim predjelima: Svi putevi na području Banjaluke prohodni

M.

Blaži pad broja pregleda u ARI i kovid ambulantama

M.

Ostavite komentar