Stara hirurgija u Banjaluci se priprema za novi udar korone - BIGportal.ba
Banja Luka

Stara hirurgija u Banjaluci se priprema za novi udar korone

Adaptacija napuštene stare hirurgije u centru Banjaluke za potrebe smještaja kovid pacijenata je pri kraju, ali je ovo investicija koju radimo protiv svoje volje, poručio je direktor Univerzitetskog i kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić.

On ističe da se očekuje ukrštanje virusa korona i gripa i zadatak je da se napravi rezervni položaj za teško oboljele.

– Biće dostupno 350 kreveta za pacijente sa virusom korona na novoj staroj lokaciji. Veliki zadatak je i da pronađemo novac za namještanje ovih objekata i potrebno je još oko 700-800 zdravstvenih radnika koje je potrebno povući sa Paprikovca, što će biti organizacioni izazov – rekao je Đajić.

Svi su do sada radili maksimalno angazovano na cemu im zahvaljujem i čestitam – dodao je Đajić. Mnogo stanovnika i dalje smatra da je ovo izmišljena priča i smiju se onima koji nose maske, ali to nije tako, poruka je direktora najveće zdravstvene ustanove u RS. On tvrdi da je kadar ustanove dobro edukovan i da UKC ima dovoljo opreme za rad sa kovid pacijentima.

On ističe da se na staroj lokaciji moraju uraditi velike građevinske promjene, da ce na trećem i prvo spratu biti smješteni respiratori, a da ce na ovoj lokaciji biti uspostavljene i hirurške sale.

Planirano je da radovi na staroj hirurgiji budu gotovi za mjesec dana.

Nakon toga trebaće jos do 15 dana za obezbjeđivanje namještaja i opreme i sve bi trebalo da bude gotovo do 1. decembra.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 28.01.2022.godine

Vanja A

Banjaluka: Epidemiološka situacija nepovoljna i u fazi pogoršanja

M.

Preminuo pisac i profesor Tihomir Levajac

M.

Ostavite komentar