22. Septembra 2022.

Star Citizen prikupio pola milijarde dolara od igrača, a od igre ni traga ni glasa

Big Portal

Zasnovana na lažnim obećanjima, nikada ispunjenim rokovima, još malo neispunjenih obećanja i “crowdfunding” vidu finansiranja, saga se nastavlja, a kako prenosi Wccftech, tvorci su uspeli da ostvare ozbiljnu svotu novca samo od korisničkog vida finansiranja.

Ogromna količina novca

Davne 2014. godine, video igra Star Citizen ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji projekat finansiran od strane samih korisnika. Međutim, od juče, ova video igra prešla je neverovatnu granicu od pet stotina miliona dolara koje su njeni tvorci, kompanija Cloud Imperium Games, dobili od strane običnih ljudi poput nas ili vas. Da, dobro ste pročitali, 500 miliona. Najneverovatnija činjenica jeste da se finansiranje nastavlja jer, verovali ili ne, video igra još uvek nije gotova. A to je tek priča za sebe.

Star1.jpg

Velika (neispunjena) obećanja

Da je Star Citizen makar ušao u beta verziju pa i nekako, ali ne, ova igra i dalje sa obe noge na zemlji (ili svemirskom brodu) stoji u alfa verziji, sa sve pola milijarde dolara finansiranja. Već sedam godina obećava se kako finalna verzija samo što nije, ali i pored svih tih obećanja finalnoj verziji nismo ni blizu, a igrači plaćaju li plaćaju da učestvuju ili u stvaranju jedne od najgenijalnijih video igara svih vremena ili u jednoj od najvećih prevara od kada je sveta i veka.

Skeptici veruju (namerni oksimoron) kako Kris Roberts, tvorac ove video igre koji je pre nje stvorio i legendarne Wing Commander i Freelancer, jednostavno ne želi da završi ovaj projekat i da je ovo video igra koja nikada neće dobiti svoj finalni oblik. Sa druge strane, oni koji uživaju u onome što Star Citizen sada ima da ponudi prate i igru i njenog tvorca smatrajući kako su deo stvaranja istorije.

Star2.jpg

A kroz sve to finansiranje od strane samih igrača se samo nastavlja, nova obećanja pristižu dok stara nisu ispunjena, pa sve podseća kao na onu scenu iz crtanih filmova kada konju prikažete šargarepu kako bi on brže potrčao, ali ona ostaje na štapu pa mu je zauvek nedostižna. 500 miliona je ipak 500 miliona.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare