27. Augusta 2022.

Stanovnici četvrti u Los Anđelesu protiv snimanja nastavka „Brzih i žestokih“

Big Portal

Stanovnici izražavaju gnev uoči početka snimanja zakazanog za ovaj vikend u delu Angelino Heights, istorijskoj četvrti blizu centra Los Anđelesa.

U sagi „Brzi i žestoki“ reč je o izmišljenom mjestu stanovanja Dominika Toreta, kojeg glumi američki glumac Vin Dizel.

Demonstranti kažu da je reč o ilegalnim trkama za vreme kojih se, obično noću, tu okupljaju brojni zainteresovani da bi videli vozače automobila kako se velikom brzinom utrkuju ulicama grada.

Za Demijana Kevita, lokalnog stanovnika i osnivača udruženja SAFE, koji se žestoko protivi toj praksi, „Brzi i žestoki“ su doprineli „popularnosti te ilegalne aktivnosti“ pretvarajući četvrt Angelino Heights u „turističku destinaciju za ilegalne ulične trke“.

„Petkom, subotom i nedeljom uvečer ovamo stižu po tri, četiri, pet ili više automobila čiji vozači izvode svakojake manevre, nesnosno pritom škripeći gumama“, kaže Kevit i dodaje da „u komšiluku nije bilo uličnih trka pre nego što su tamo snimljeni ‘Brzi i žestoki'“.

Još jedna stanovnica četvrti, koja se predstavila kao Bela, kaže da su njena deca istraumatizovana zbog buke automobila ispred njihove kuće, koja ih redovno budi usred noći.

Izvor : Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

Kaže i da se deca boje da izađu napolje da bi se tamo igrala, jer su nekoliko puta videla trenutak u kojem automobili izmiču kontroli vozača i za dlaku izbegnu naletanje na pešake.

Bela smatra da bi Universal Studios trebalo da premesti mesto snimanja, a SAFE podstiče grad da u četvrti postavi ležeće policajce i uspostavi nultu toleranciju za ulične trke.

Prvi film iz sage „Brzi i žestoki“ premijeru je imao 2001. Film je prerastao u serijal s najvećom zaradom u istoriji, čak 6,6 milijarda dolara za 10 snimljenih filmova.

Premijera jedanaestog nastavka sage „Brzi i žestoki 10“ trebalo bi da se održi u maju iduće godine.

Izvor: N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare