Stanković otkrio planove: O odlascima, stvaranju mladih igrača i defanzivnom fudbalu - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Stanković otkrio planove: O odlascima, stvaranju mladih igrača i defanzivnom fudbalu

Dejan Stanković, novi trener fudbalera Crvene zvezde, govorio je o planovima za nastavak sezone.

Dolaskom novog trenera Zvezdini planovi tokom zimskih priprema se nisu promenili – prozivka je u Beogradu posle Božića, nekoliko dana kasnije ekipa se seli na Kipar, a završna faza sa odigravanjem minimum pet kontrolnih mečeva je u Turskoj od 24. januara do 7. februara, prenosi Žurnal.

Što se tiče promena u timu i odlazaka, novi šef stručnog štaba ne želi da otpisuje na neviđeno.

“Imamo vremena da pričamo o odlascima. Sve koji ostanu hoću da vidim. Idemo svi na prvi deo priprema na Kipar, a posle toga će da usledi selekcija. Tokom 14 dana u Turskoj, imaćemo manji broj fudbalera”, rekao je Stanković, prenosi Žurnal.

U Zvezdi se trenutno nalazi određen broj stranaca koji su odigrali daleko od očekivanja i njihovi odlasci su najrealniji, a Stanković ističe da će šansu dati “klincima”.

“Moja obaveza, kao nekog ko je debitovao sa 16 i po godina, jeste da stvorim prostor za mlade igrače. Moram da ih napravim da ne izgore, da imaju komotnost kad budu igrali za mene i Zvezdu. Pazićemo da ih ne uništimo. Crvena zvezda ima odličan omladinski pogon i filijalu, bićete prijatno iznenađeni i videćete nova lica u Zvezdi”, izjavio je Stanković i dodao:

“Nije dovoljno imati samo želju. Moraš da dođeš spreman, sa vizijom, direktnim idejama. Velika je čast voditi Zvezdu, znam šta sve to nosi i kakav je DNK kluba. Uvek se igra na pobedu i titulu, nikada se ne odustaje”.

Bivši igrač veznog reda govorio je i o taktici koju će pokušati da implementira.

“Crvena zvezda ne zna da igra defanzivni fudbal, ali hoću da pametno dominiramo i budemo agresivni. Da ne damo protivniku da diše, na tome ću najviše da radim. Volim izazove i ne bežim od odgovornosti, bilo koji posao je težak. Zamislite koliku privilegiju imam da vodim moju Crvenu zvezdu. Jedva čekam prvi sastanak, trening, utakmicu… Igrači neka lepo odmore, biće rada”, 
podvukao je popularni Deki.

Danas objavljeno

Partizan želi da vrati štopera koji je odbio da igra za Stanojevića

Vanja A

Evo koliko je Jokiću stalo do reprezentacije

Vanja A

Nadal: Izgubiš i ideš dalje

Vanja A

Ostavite komentar