Stanković o Gobeljiću: Kajaće se - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Stanković o Gobeljiću: Kajaće se

“Dupla kruna” nakon 14 godina, proleće u Evropi – sezona maksimalna.

Sve je to uradila Crvena zvezda pod vođstvom Dejana Stankovića, koji nije skrivao zadovoljstvo posle pobede nad Partizanom na penale za trofej Kupa Srbije.

Samo rezultatom, pošto ga, kako je rekao, nije interesovao način da do cilja dođe, odnosno kakvom igrom.

“Zaokružili smo jaku sezonu, sa duplom krunom. Sve zasluge idu momcima. Ne verujem da je bilo lepo za gledanje, ali ne zanima me. Kada kući doneseš trofej lepo je”, rekao je Stanković na konferenciji za medije nakon meča.

Podsetio je i na staru krilaticu našeg fudbala.

“Bez jake Zvezde nema jakog Partizana. Kada se slegnu strasti i euforija, moraju da timovi budu jaki da bismo bili što bolji, da podignemo kvalitet fudbala u Srbiji”.

Kvalitet i u ovom sudaru “večitih” je bio slab, što je i sam priznao.

“Umoran sam od taktike i spremanje utakmica. Nameštanaj ekipe. Derbi je bio ružan za gledanje, ali u ovakvoj godini uopšte me ne zanima kako će biti jer je 55. utakmica u sezoni. Pravimo sve ta sutra, ide odmor i razmišljamo šta dalje”.

Stanković se osvrnuo i na ružne scene, prvo od poteza Nikole Krstovića sa Vladimirom Stojkovićem.

“Seo sam na klupu, nisam video najboje. Radovao sam se njegovom golu, video sam gužvu… Ne mogu da utičem na sve terenu, nije mogao ni na mene niko. Treba biti veliki u porazu i pobedi, jednostavno ja to ne volim. Treba da se slavi, ali da se znaju načini kako se to radi”, rekao je Stanković, a onda je upitan i za provokaciju Marka Gobeljića prema Stojkoviću.

“Treba znati da se ponašaš. Rekao sam svima, okupili smo se ispod severa i kako treba da izgeda kada se pobedi. Sigurno će se kajati kada se bude probudio. Jedino što mogu je da se izvinim u ime kluba i lično”.

Kako je birao izvođače penala?

“Svi su birali da izvedu, njih 6,7 su se javili i poređali smo se. Digli su ruke, kada vodiš takvu grupu onda je sve lako. Svi su želeli da izvedu penal”. Stanković je, za kraj, potvrdio da je transfer Aleksandra Dragovića blizu finalizacije.

“Ide u sobrom smeru. Ne znam detalje sve”, završio je vidno umorni Stanković.

Danas objavljeno

“Novak, Rodžer i Rafa su vanzemaljci”

Zeljka

Peh za Brazilce!

Zeljka

Hrvati ih dokrajčili – petorica nisu htjela da putuju sa ekipom

Zeljka

Ostavite komentar