Stanković: Nisam spavao prije utakmice, našli smo ravnotežu sa Bukarijem - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Stanković: Nisam spavao prije utakmice, našli smo ravnotežu sa Bukarijem

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković bio je vidno zadovoljan posle ubedljive pobede protiv Pjunika u ovosezonskoj evropskoj premijeri.

“Mnogo lepo veče, osećalo se u vazduhu, ta pozitivna energija. Nisam spavao veče pre utakmice. Nije crveno slobo, ali je crveno-belo kada igra Zvezda. Ostao sam pozutivno šokiran kada sam video skoro pun stadion. Avgust je, ljudi su na odmoru… Analizu ćemo ostaviti za drugi put, uvek može bolje, gore, ali nemam šta da zamerim. I oni su bili pod emocijom, pritiskom. Koliko god da ti papiur daje da si favorit, moraš da se oznojiš za svaku. Treba namn strpljenje, koliki god da si favorit“, rekao je Stanković.

“Krenuli smo dobro, euforija, pa ugašeno. Trebalo nam je vremena da povežemo konce, ali sam ih razumeo. Može da se desi. Potom smo dali gol i uzeli utakmicu pod kontrolu. Nekoga pobediti 5:0 u trećem kolu kvalifikacijama za Ligu šampiona, nije lako“, dodao je.

Crvena zvezda pobedila je Pjunik 5:0 (3:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zvezda je prethodnih godina bila ubitačna po levoj strani, ali je dolaskom Osmanija Bukarija, koji je postigao het-trik protiv Pjunika, dobila ozbiljno oružje i po desnom boku.

“Odlika modernog fudbala je brzina, bez toga ne možete napred. Pojačanja koja smo doveli, Terzić i Mrkela, uradili su sjajan posao. Našli smo razvnotažu, Katai, Ivanić, Pešić i Rodić su uradili ozbiljan posao da bi desna strana mogla to uradi.

“Oni (Katai, Ivanić) su i dalje bitni, za ovaj tim Zvezde. Kao da se teren nagnuo na jednu stranu, videli ste da se zatvaranje Pjunika orijentisalo na levu stranu”.

Zvezda je ove godine počela od trećeg kola kvalifikacija, što je prednost jer je pre evropske premijere tim imao vremena da se uigra u domaćem prvenstvu,

“Da smo ove godine kretali od prvog kola, verovatno bismo posle Kupa išli da igramo prijateljske utakmice. Zaslužili smo da krenemo iz trećeg kola, sakupili smo bodove u Evropi. Sigurno da je prednost što smo imali četiri utakmice pre ove.”

Stanković je pohvalio Bukarija.

“Direktan, konkretan. Neko za to mora da radi, utakmica uvek izbaci nekog pojedinca. Čestitam mu, ali uvek treba težiti ka boljem.”

Aleksandar Pešić nije dao gol, ali je imao veliki doprinos.

“Milunović, Pešić i Eraković… Eraković nije trenirao četiri dana, Milunović i Pešić nisu 100 odsto. Zadovoljan sam Pešićem, radio je za ekipu, on ima golove u krvi, to će pre ili kasnije doći. Ako ovako bude nastavio da radi, nema tu problema.

Gol na utakmici postigao je mladi Stefan Mitrović.

“Insistirali smo na Mitroviću i hvala direktorima što su ga doveli. On je pozitivan momak, profesionalac, ne verujem da je na 50-60 odsto. Ima mnogo prostora da napreduje, igra 1-na-1, ovo je samo početak. Još ne vidim limite, radi u dva pravca. U napadu direktan i konkretan, a radi i u odbrani.”

Danas objavljeno

Radonjić o odlasku iz Zvezde, Obradoviću, PAO…

Vanja A

Ništa od Partizana – Ljajić ima novi klub

Vanja A

Senzacija Radničkog – Partizan promašio četiri penala i doživio bruku!

Vanja A

Ostavite komentar