Stanković: Krivo mi je zbog pauze – taman smo počeli ljepše da igramo - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Stanković: Krivo mi je zbog pauze – taman smo počeli ljepše da igramo

Fudbaleri Crvene zvezde u ponedeljak su počeli sa grupnim treninzima na stadionu “Rajko Mitić”.

Trener Dejan Stanković je sa stručnim štabom osmislio je plan i program rada po grupama a u skladu sa instrukcijama za trenžani proces na otvorenom koje je dostavilo Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

Stanković je vodio trening sa pomoćnikom zaduženom za kondiciju Federikom Panonćinijem.

Bitno je da smo se ponovo okupili, da mašinerija kreće polako da radi. Ovo je znak da polako pobeđujemo korona virus. Poštujemo ono što su nam preporučili, koncentrisani smo u toku rada na sve mere. Moram da naglasim da je država uradila pravi posao da sačuva sve nas i da smo se u rekordnom roku mi sportisti vratili na teren. Sport će se polako probuditi, pre svega počinje normalniji život. Ovo kažem jer znam šta se dešava u Italiji, mi smo kasnije od njih ušli u pandemiju a mnogo ranije izlazimo iz nje”, kaže Stankovć.

Šef struke crveno-belih se prvo zahvalio igračima i saradnicima na profesionalnosti za vreme pandemije.

Srećan sam što vidim moje momke, moj stručni štab iako smo se mi viđali na video mitinzima, planirali rad. Zahvalio sam se momcima na njihovoj profesionalnosti, lojalnosti kako prema njima samima, tako prema klub i meni. Ispoštovali su sve programe koje smo im slali, stalno smo bili u komunikaciji kako telefonskoj, grupama na mrežama i video kolovima koje smo imali svake nedelje i u njima koristili priliku da se vidimo, pozdravimo, da se našalimo. Hvala Bogu, adaptiramo se sada na ovu situaciju postepenog ulaska u trening“.

Trening se odvijao u četiri odvojene grupe, nije lako bilo osmisliti novi način rada, ali Stanković je i u tom segmentu pronašao izazov.

“Igrači su radili u tri grupe, a golmani odvojeno u četvrtoj. Ne kažem da oni nisu deo tima, ali imaju svoj program. Fudbal je naš posao i radimo ga sa zadovoljstvom, pogotovo posle duge pauze i pogotovo zbog razloga koji su doveli do toga. Znači nam što smo zajedno, nije bilo teško organizovati grupe jer su momci fenomenalni, kao osobe pre svega. Adaptiramo se na sve situacije, pa i na ovu. Videćemo, pratimo situaciju, da vidimo šta će biti naredne nedelje, pa one tamo. Čekamo da vidimo kako će se igrati, da li će se igrati. Ja sam ubeđen da bi trebalo da se igra u bilo kojoj formi. Mi smo spremni na bilo koji zahtev“.

Kako kaže, igrači će iz proteklog perioda izaći drugačiji.

Krivo nam je bilo prvih dana posle prekida lige i ulaska u vanredno stanje jer smo taman uhvatili zalet, počeli da lepše i konkretnije igramo. Ali, pauza nas neće zaustaviti, ciljevi su jasni, principi su jasni tako da ćemo se osvežiti, malo ojačati, momci će biti spremni za bilo kakvu formu takmičenja u nastavku prvenstva. Mi jedva čekamo da vidimo navijače i da ih pozdravimo”, zaključio je Stanković.

Danas objavljeno

Piksi o Superligi: Gospodo, fudbal je širi pojam od 12

Vanja A

FIFpro “podigao glas” protiv UEFA

Vanja A

Koliko će De Brujne pauzirati? Protiv Aston Vile sigurno

Vanja A

Ostavite komentar