Stanje na putevima: Poledica na dionicama u višim predjelima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Stanje na putevima: Poledica na dionicama u višim predjelima

Poledice jutros posebno ima na putevima u višim predjelima, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni, dok se u ostalim krajevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi po pretežno suvom kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putevima na kojima se izvode radovi, pa je na tim lokalitetima prolazak vozila regulisan saobraćajnom signalizacijom.

Radovi se izvode na dionicama magistralnih puteva Ivanjska-Šargovac, na silasku sa nadvožnjaka u Trnu kod Banjaluke, Čelinac-Kotor Varoš, Rudanka-Doboj, Banjaluka-Stari Majdan.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija jednom trakom, a zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta otežano prolaze putnička vozila putem Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Čelinac-Ukrina, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo, a zbog klizišta jednom trakom saobraćaj se odvija na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Putnim pravcima Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka, Luke-Vlasenica-Han Pijesak-Sokolac-Rogatica-Čemernica i Karuše-Modriča-Šamac-Bijeljina kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa se vozačima savjetuje da tim putnim pravcima voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH radi se u tunelima Crnaja na putu Konjic-Jablanica i Skela na dionici Jajce-Gornji Vakuf. Na mjestu izvođenja radova tokom dana vozila prolaze naizmjenično, a u noćnim časovima se saobraćaj obustavlja.

Sporije, zbog radova saobraćaj se odvija i na putnim pravcima na izlazu iz Srebrenika prema Ormanici, na izlazu iz Gruda prema Ljubuškom i na putu Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor: Glassrpske

Danas objavljeno

Rusija jasna: Zabranićemo – do kraja godine sigurno

M.

Lajčak: Sastanak Vučića i Kurtija za nekoliko nedjelja?

M.

Uhapšen ministar Miloš Lučić

M.

Ostavite komentar