"Stanje je dramatično, znam da se radujete Uskrsu, ali je vreme za borbu" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Stanje je dramatično, znam da se radujete Uskrsu, ali je vreme za borbu”

Regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge izjavio je da je širenje virusa Covid-19 u Evropi veoma zabrinjavajuće.

On je apelovao na vlade da daju veoma dobro razmotre pre nego što počnu da ublažavaju mere uvedene radi sprečavanja širenja virusa.

“Dramatičan porast slučajeva širom Atlantske kosine ostaje vrlo zabrinjavajuća slika u Evropi”, rekao je Kluge, prenosi Rojters.

“Mnogi od nas se raduju proslavi Uskrsa uz lepše vreme, ali ovo nije vreme da spustimo gard. Moramo da se borimo”, rekao je Kluge.

Upitan da prokomentariše komentare američkog predsednika Donalda Trampa da je SZO usmerena na Kinu i da će razmotriti da joj ukine finansiranje, Kluge je rekao da u trenutnoj fazi pandemije “nije vreme da se uskraćuje finansiranje”.

“Što se tiče Kine važno je raditi sa Kinezima kako bi se razumeo početak izbijanja epidemije. To nema ništa posebno sa Kinom”, rekao je on.

Viši savetnik generalnog direktora SZO Brus Ajluard koji se nedavno vratio iz Španije koja je jedna od najpogođenijih zemalja u Evropi, rekao je da je prerano govoriti o optimizmu, ali da se epidemija u toj zemlji definitivno smiruje.

b92

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar