Stanivuković u Izraelu: Sastao se sa predsjednikom Hercogom - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković u Izraelu: Sastao se sa predsjednikom Hercogom

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković boravi u Izraelu, gdje se danas sastao sa predsjednikom ove zemlje Isakom Hercogom.

– Čast je bila susresti se sa predsjednikom Izraela, Isakom Hercogom, tokom mog boravka u ovoj zemlji. Razgovarali smo o našim narodima, teškoj stradalničkoj prošlosti, ali i o budućnosti koju treba da gradimo – poručio je gradonačelnik.

Kako je rekao, prošlost jeste ta koja je spojila naše narode, koji su prolazili golgotu u Jasenovcu i mnogim drugim stratištima, ali, prema riječima gradonačelnika, planovi za budućnost su oni koji trajno vežu srpski i jevrejski narod.

– Banja Luka kod ljudi u vrhu Izraela ima važno mjesto i s ponosom mogu da kažem da smo naš grad predstavljali na mnogo većim nivoima od lokalnih, jer planovi koje Banja Luka ima to i prevazilaze – istakao je Stanivuković.

Dodaje kako je, nakon predsjednika Francuske, Emanuela Makrona, svoju viziju i planove predstavio i predsjedniku Izraela, zemlje koja u Republici Srpskoj ima prijatelja, kao što grad Jerusalim prijatelja ima u Banjoj Luci.

Inače, gradonačelnik se nalazi u Izraelu, gdje učestvuje na Međunarodnoj konferenciji „Muni Expo 2022“, koji traje od 6. do 8 decembra.

Danas objavljeno

Sastanak predstavnika grada Banjaluka i kulturno-umjetničkih društava

M.

Zbog kvara na cjevovodu Piskavica i okolna naselja bez vode

M.

Planirana isključenja električne energije za 30.januar 2023. godine

Vanja A

Ostavite komentar