26. Juna 2019.

Stanivuković: STOP REPRESIJI – ko je ubio Milana Vukelića, ostavka Lukaču…

Big Portal

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković danas je tokom rasprave u skupštinskoj sali kazao da se mora prestati sa kršenjem ljudskih prava, naročito u Banjaluci, gdje policija vrši represiju nad građanima koji traže istinu. Govoreći o tome, Stanivuković je upitao zašto se ne smije pitati ko je ubio Milana Vukelića, Davida Dragičevića, Slavišu Krunića. . . nakon čega je u skupštinskoj sali pokazao papire na kojim je bilo ispisano ”Ko je ubio Milana Vukelića”, ”Ostavka Lukaču”, ”Ostavka Tegeltija. . . ”, pozivajući da sada njemu napišu prekršajni nalog, kao što su to ovih dana radili ljudima koji su isticali takve parole.

Stanivuković je rekao da im niko neće zabraniti da se okupe na trgu i da će se u četvrtak održati protesti građana koji su nezadovoljni radom institucija.

”Ovog četvrtka bićemo u parku. Odmah podnosimo zahtjev da sljedećeg četvrtka budemo na trgu. To nam ne možete zabraniti. Bolje vam je da nam odmah date dozvolu za okupljanje na trgu”, poručio je Stanivuković, navodeći da će organizovati i sjedenje na klupama sa građanima, pa neka dođe , kako je kazao, policija da njega kažnjava.

U Skupštini je govorio i poslanik iz Kluba SDS-a Nebojša Vukanović koji je takođe jedan od organizatora protesta koji će se održati u četvrtak.

Vukanović je uputio kritike ne samo policiji koja je provodila represiju nad građanima Banjaluke više od godinu dana, nego i predstavnicima međunarodne zajednice koji se, kako je rekao, licemjerno ponašaju, žmureći na sve ovo što se dešava.

”Svjedoci smo da iz Banjaluke idu ružne slike u svijet, kako se maltretiraju građani Republike Srpske”, kazao je Vukanović.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
racic
racic
4 godine prije

NAROD je DRZAVA, MI smo NAROD, MI smo DRZAVA.
Politicari su samo obicni drzavni službenici koje narod placa i nista vise od toga.
Pomozimo svojoj Otadžbini.
Najveći problem Republike Srpske su
pohlepni licemjerni nemoralni političari i državni službenici povezani sa pohlepnim biznismenima
kojima državne funkcije služe isključivo kao resurs za privatni biznis
a narod koji propada zbog takvog njihovog odnosa prema Otadžbini
posmatraju samo kao kolateralnu štetu.
Otadžbina vapi za Istinom, Slobodom, Pravdom,
Otažbina prezire pohlepu, nemoral, prezire ljude koji je iskorištavaju.
Pomozimo Otadžbini.
Ko će ako nećemo mi ?
Kada ako ne sada ?
Istina dolazi.
Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.