Stanivuković: Sa dnevnog reda skinuto više od 50 odsto tačaka - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković: Sa dnevnog reda skinuto više od 50 odsto tačaka

Zbog skidanja velikog broja tačaka predloženih za sutrašnju sjednicu Skupštine grada Banjaluka, između ostalog, svih Regulacionih planova, Odluka o neradnoj nedjelji te druge važne odluke za funkcionisanje grada, gradonačelnik Draško Stanivuković je sazvao vanrednu press konferenciju.

Naime, kako je kazao, skinuto je više od 50 odsto tačaka sa dnevnog reda.

Stanivuković je istakao da se dešava ono o čemu su govorili, a to je da veliki broj odbornika radi na tome da na komisijama obaraju sve tačke dnevnog reda.

“Oborili su sve i jedan regulacioni plan, sve odluke koje donosi u budžet grada, te neradnu nedjelju, park, Odluku o raspodjeli suficita”, rekao je Stanivuković te dodaje da su zabranili  i pristup medijima na komisijama.

“Ono što je važno da Gradski odbor SNSD-a nastavlja sistemsko uništavanje Banjaluke.

Sistemski se uništava privreda Banjaluke i Republike Srpske. Ova situacija će vrlo brzo eskalirati”, kazao je Stanivuković.

On je pozvao ljude koji su na komisiji da objasni građanima šta je dobro u svemu ovome.

“Odluka o neradnoj nedjelji je oborena na komisiji za pravna pitanja. To je pitanje privrede, a ne samo prava. Stekli su se uslovi da ova odluka ide na dnevni red, iako su je oborili”, dodao je on.

Kako kaže, nemaju ni riješeno pitanje funkcionisanje gradskog prevoza u avgustu, jer većina insistira da se sredstva daju iz budžeta.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Banja Luka obilježava Međunarodni dan lica sa invaliditetom

M.

Grad Banjaluka isplatio stipendije kategorisanim sportistima

M.

Planirana isključenja električne energije za 05.decembar 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar