Stanivuković: Ponovo ću predložiti Miladu Šukalo - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

Stanivuković: Ponovo ću predložiti Miladu Šukalo

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će Miladu Šukalo ponovo predložiti za zamjenika gradonačelnika na narednoj sjednici Skupštine grada.

“Uvjeren sam da je Milada Šukalo kvalitetan kadar. Žao mi je što nije dobila podršku Komisije za izbor i imenovanja jer su ovo političke opstrukcije”, rekao je Stanivuković novinarima u pauzi sjednice Skupštine grada Banjaluka.

On je rekao da ima pravo na zamjenika gradonačelnika koji će ga mijenjati u slučaju spriječenosti, godišnjeg odmora ili odlaska na druge sastanke i imati njegovo puno povjerenje.

Stanivuković je, komentarišući izajavu šefa gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite Mladena Ćućuna da će u petak, 5. februara, na pres-konferenciji najaviti kontratužbu protiv njega jer je svojim postupcima znatno ugrozio njegovo zdravlje, rekao da su učinjene brojne nezakonitosti u civilnoj zaštiti.

“Ne može mene niko tužiti za klevetu, jer ja samo pričam na osnovu papira”, rekao je Stanivuković.

Odbornik SNSD-a Srđan Amidžić smatra da prijedlogu za zamjenika gradonačelnika treba dati malo više vremena, budući da su juče o tome upoznati članovi Komisije za izbor i imenovanja.

“Ne želim da se stekne utisak da mi smatramo da ta osoba nije kompetentna, već jednostavno – juče smo prvi put dobili materijal i nismo imali prostora da o tome dovoljno razgovaramo”, naveo je Amidžić.

On je rekao da je njegov prijedlog bio, iako zakonom nije predviđeno, da se sprovede javni poziv, da se poveća konkurencija između potencijalnih kandidata i da krajnji izbor za zamjenika uradi gradonačelnik.

Odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić rekao je novinarima da je prijedlog gradonačelnika da Milada Šukalo bude njegov zamjenik povučen sa dnevnog reda jer nije dobio podršku Komisije za izbor i imenovanja.

“Želimo da obavijestimo javnost da nema nikakve saradnje od gradonačelnika Draška Stanivukovića i ne želimo da dođe u javnost priča o zamjeni teza da je skupštinska većina nešto kriva i da je odgovorna za to što je povučen prijedlog za zamjenika gradonačelnika”, istakao je Stanić.

On je rekao da je funkcija zamjenika gradonačelnika važna i da je potrebno o tome postići saglasnost.

Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja nije podržala prijedlog Stanivukovića da Milada Šukalo bude zamjenik gradonačelnika.

Predsjednik ove komisije Dragoslav Topić rekao je na vanrednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka da ovaj prijedlog nije dobio podršku ovog tijela zbog čega je ova tačka skinuta sa dnevnog reda.

Danas objavljeno

GERB Bojka Borisova pobjednik izbora

M.

U toku hitna akcija u EU: Pozivaju ruske ambasadore

M.

CIK objavio izlaznost na izborima

M.

Ostavite komentar