25. Maja 2021.

Stanivuković odgovorio “Mozaiku prijateljstva”: Čistog obraza mogu da kažem da smo uradili sve što smo mogli

Big Portal

On je na ovaj način komentarisao objavu Udruženja „Mozaik prijateljstva“, koji su danas naveli da se „osjećaju ogorčeno, razočareno i poniženo“ nakon što su uvidjeli koji iznos će ove godine imati na raspolaganju njihova javna kuhinja.

Prema informacijama koje je danas objavilo ovo Udruženje, ove godine će od Grada Banjaluka dobiti ukupno 9.500 KM da nahrane u svojoj javnoj kuhinji više od 1.300 korisnika. Ta cifra je za oko 1.000 KM veća u odnosu na godinu ranije.

– Koliko god želje imali, nagomilani višedecenijski problemi ne mogu biti riješeni u prvih pola godine. Na inicijativu “Mozaika prijateljstva” ispred Kabineta gradonačelnika, podržali smo porodicu Kovačević iz Gornje Piskavice, pripremili Odluku o pravu na naknadu za smještaj u porodice, za šta se izdvaja preko 20.000KM. Podržali smo i porodicu Tubonjić, a novac od naplate “humanih parkinga” biće usmjeren za izgradnju njihove kuće. Podržali smo i humanitarno takmičenje “Fudbalom do hljeba”… – precizirano je u objavi na Stanivukovićevom instagram profilu.

https://www.instagram.com/p/CPRCxgPhrLj/?utm_source=ig_embed&ig_rid=54277fef-35a9-4c53-907a-7ae7d0e92529

Navedeno je da su to „dodatne aktivnosti, uz sve one redovne koje su planirane budžetom“. – Uz sve izazove koje smo imali i opstrukcije od strane skupštinske većine, uspjeli smo da u okviru budžeta povećamo osnovna sredstva koja dobija “Mozaik prijateljstva”, jer svaka podrška siromašnima čini se mala, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Ovaj demokratski način javne komunikacije, ne treba da pothranjuje mnoge različite stavove i animozitete u društvu, već naprotiv. Činimo maksimalno koliko možemo i tako ćemo nastaviti, ma šta god ko rekao. Još jednom iskrene čestitke na svim naporima koje “Mozaik prijateljstva” ulaže kako bi više stotina ljudi svaki dan imalo siguran obrok. Ja ću uvijek biti tu, kao gradonačelnik, ali i kao čovjek, zajedno sa svojom porodicom da podržim ove ljude, kao i svih godina ranije – zaključeno je u objavi.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare