Stanivuković najavio pomoć za zaposlene, ali i nezaposlene majke - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković najavio pomoć za zaposlene, ali i nezaposlene majke

Svaka žena iz Banjaluke koja rodi dijete dobijaće 10 odsto na platu za vrijeme porodiljskog odsustva, najavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

On je u emisiji “Telering” na RTRS rekao da će Banjaluka biti prvi grad u region koji će da finansira platu porodiljima.

– Za one koje ne rade biće obezbijeđena finansijska podrška ekvialentna povećanju na platu zaposlenim porodiljama. Odluka stupa na snagu ove godine i obuhvatiće sve majke koje su se porodile 2021. – istakao je on.

Stanivuković je tokom emisije rekao da će za dvije godine biti riješen problem vodosnabdijevanja na 90 odsto teritorije grada Banjaluka, kao i da će Grad Banjaluka na sjednici Skupštine dati preporuku o upotrebi ćirilice, da ona bude ravnopravna i da što više natpisa u gradu bude na ćirilici.

Govoreći o 17 miliona maraka viška u budžetu, objasnio je da su uštede, između ostalih, napravljene na platama, povećanjem komunalnih naknada za bilborde, uštedom na gorivu za službene automobile.

– Ako se rebalans budžet ne usvoji, nemamo raspodjele tih 17 miliona maraka, znači da grad ne može da funkcionište – poručio je on.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 30.11.2021.godine

Vanja A

Djeca predškolskog uzrasta pozitivna na kovid na preglede u Polikliniku

M.

Ove ulice u Banjaluci danas ostaju bez vode

M.

Ostavite komentar