Stanivuković najavio početak radova na izgradnji NAJVEĆEG PARKA - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković najavio početak radova na izgradnji NAJVEĆEG PARKA

Na Banjalučkom polju su danas su počeli pripremni radovi, odnosno krčenje parcele, na kojoj će biti izgrađen najveći gradski park sa jezerom, objavo je to gradonačelnik Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

Kako je naveo za prvu fazu relizacije projekta kroz prijedlog budžeta grada biće izdvojeno 300.000KM.

– Ono što Banjaluka čeka decenijama, danas počinje da dobija novo lice. Odmah po usvajanju budžeta biće raspisan javni poziv za idejni projekat, a prednost će imati lokalne arhitekte koji će dati svoj pečat ovom mjestu. Ovo će biti najveća uređena zelena površina u gradu i simbol našeg opredjeljenja da Banjaluka učvrsti epitet grada zelenila, parkova i najljepše prirode. Očekujem vaše komentare i sugestije o tome šta bi se, po vašem mišljenju, od sadržaja trebalo nalaziti u sklopu najvećeg gradskog parka?- navedeno je u objavi.

Данас су почели припремни радови, односно крчење парцеле, на којој ће бити изграђен највећи градски парк са језером….

Posted by Драшко Станивуковић on Subota, 20. March 2021.

Prema informacijama koje su objavljenje na internet stranici Grada novi “Gradski park“, se smatra ključnom prekretnicom za dalji tok razvoja “Nove Banjaluke“.

– Stacioniran na Banjalučkom polju, dobija priliku da postane koherentna gradska zelena površina tretirana u vidu parka, baziran na postojećoj integrisanoj topografiji u užem krugu centra grada. Aktivne razvojne urbane zone gube prostorne i životne kvalitete. Grad ima potrebu za novim urbanim sadržajima, stoga ovakav vid intervencije i samog modela pristupa, predstavljaju bitan faktor za zadržavanje epiteta zelenog grada i samom egzistencijom urbane sredine – navedeno je na internet stranici Grada Banjaluka.

Naveli su da će se park nalaziti na površini od 190 hiljada kvadrata te da će se konačno izgled parka dobiti kroz arhitektsko-urbanističko-pejzažni konkurs.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Usvojen rebalans budžeta Banjaluke: Stanivuković nije krio oduševljenje

M.

Planirana isključenja el.enegije za 09.12.2021.godine

Vanja A

Nastavljena sjednica Skupštine grada Banjaluka

M.

Ostavite komentar