Stanivuković najavio: Od narednog mjeseca besplatan prevoz za penzionere sa najnižom penzijom - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković najavio: Od narednog mjeseca besplatan prevoz za penzionere sa najnižom penzijom

U Banjoj Luci će od narednog mjeseca biti potpuno besplatan javni prevoz za sve penzionere sa najnižom penzijom, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je naveo, riječ je o sugrađanima sa penzijom do 285 KM, koji će se voziti besplatno gradskim prevozom, a u narednim danima biće objavljen poziv sa svim detaljima u vezi sa prijavom za besplatne karte za prevoz.

“Grad Banja Luka je u proteklom periodu za javni prevoz izdvojio maksimalan iznos subvencija. I u okviru novog cjenovnika, nastavljamo da subvencionišemo javni prevoz kako za penzionere, tako i za studente i srednjoškolce iz porodica sa četvoro i više djece, a od narednog mjeseca prevoz za penzionere sa najnižom penzijom biće potpuno besplatan”, rekao je Stamnivuković.

Kako je rekao, uloženi su maksimalni napori da teret poskupljenja, izazvanog enormnim rastom cijena goriva, građani što manje osjete.

“Zahvaljujući upravo subvencijama koje izdvajamo za prevoz, penzioneri imaju povoljniji prevoz nego što je ikada bio i imaju najpovoljnije karte u regionu. Osim toga, srednjoškolci i studenti iz višečlanih porodica imaju potpuno besplatan prevoz”, naveo je on.

Osim besplatnog prevoza za penzionere sa najnižom penzijom, i ostali sugrađani iz ove populacije osjetiće podršku Grada koji priprema i neke nove olakšice, saopštili su iz Gradske uprave.

Danas objavljeno

BL Chilli Queen oduvala mušku konkurenciju na “Šurijadi”

Vanja A

Planirana isključenja električne energije za 27.septembar 2022. godine

Vanja A

Bolja zdravstvena zaštita građana: U banjalučkom Domu zdravlja novi rendgen aparati

M.

Ostavite komentar