7. Februara 2020.

Stanivuković: Kakva je ovo zemlja?!

Big Portal

Suđenje u Osnovnom sudu u Banjaluci protiv 13 osoba, članova grupe građana “Pravda za Davida” odgođeno je, zbog toga što se nisu pojavili svi optuženi kojima nisu uredno dostavljeni pozivi za ročište od strane suda.

Jedan od optuženih je i Draško Stanivuković, koji je ovom prilikom izjavio kako je ovo tek prvo od tri suđenja, koja ga čekaju danas, što kako navodi, prevazilazi sve standarde ljudskosti.

“Ovo je meni prvo suđenje, a danas imam još dva, dakle od 9h do 16h sam zauzet. To je jedno radno vrijeme poslije kojeg čovjek više ne može da stigne više ništa. Progon neistomišljenika se nastavlja dalje.

U ovom slučaju “Nove godine” i svega tri omladinca tužena su za nekih 180 000 KM, što je jedna cifra koju prosječan čovjek za svoga života ne vidi, a kamoli tri omladinca koja su tek počela život.

I sad se utvrđuje da li ti omladinci pripadaju nekoj stranci ili ne. Kakva je ovo zemlja? Ovo postaje jedno suštinsko pitanje svakog normalnog čovjeka ovdje i moramo se oko te ideje okupiti.”

Stanivuković je dodao da je očigledno da oni koji ih tuže idu do kraja, a svi koji su se danas okupili, a koji su optuženi i okrivljeni terete se za još neke prekršaje.

“To ubije volju čovjeku da se bori i tjera ga da ode iz ove zemlje. Ovo je očajna poruka koju vlasti i vrh MUP-a svakodnevno šalju.

Što se mojih slučajeva tiče od 12 procesa koji se vode ja sam u 11 oslobođen. Jedino gdje sam navodno odgovoran je slučaj borbe za srednjoškolce od prije nekoliko godina.

U slučaju Pravde za Davida terete me za glasno uzvikivanje, valjda neko mjeri te decibile, možda i sad dajem preglasno izjavu. I što smo ostali duže na skupu nego je trebalo. A ti skupovi su uvijek bili mirni.

Gradonačelnik Banjaluke je rekao da je mikseta polomljena, dokazi nisu dostavljeni. Nema dokaza ni za kidanje kablova. Ovo su sve montirani procesi. Ti koji nas tuže ne znaju ni šta hoće, osim da nas iscrpe, ali to neće moći. Imamo dovoljno snage i znamo šta je naš viši cilj. A to je borba za normalan život u ovoj zemlji”.

(Buka)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare