Stanivuković jasan, Tužilaštvo na potezu: Đoko Ekvator i ekipa moraju iza rešetaka - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković jasan, Tužilaštvo na potezu: Đoko Ekvator i ekipa moraju iza rešetaka

Tražićemo naš novac, ali hoćemo i da lopovi završe iza rešetaka, istakao je na konferenciji za medije gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, govoreći o sporu koji vodi Grad Banjaluka protiv banjalučkog biznismena Đorđa Davidovića.

“Ljudi ukradu dvije žvake iz kioska i završe u zatvoru, a zašto ne bi i Đoko Ekvator i njegova ekipa, zbog svog lopovluka i otimanja Gradu dva miliona maraka”, rekao je on.

Stanivuković je istakao i da je nakon odluka Okružnog, a poslije toga Višeg privrednog suda, na potezu Tužilaštvo, kako bi Grad dobio svoj novac nazad.

Kako je ranije objavio na društvenim mrežama, Viši privredni sud u Banjaluci utvrdio je da cesija na osnovu koje je “Ekvator” preko druge povezane firme nezakonito sa računa grada naplatio iznos od od 2.030.169 KM apsolutno ništava.

“Sporna firma na koju su trebalo da budu uplaćena dva miliona je bila dužna Gradu, a računi su joj bili blokirani. Tako je Đoko Ekvator napravio firmu Banigo građenje, a sudija Gordana Vojvodić je odobrila ovaj proces”, objasnio je Stanivuković.

Obećao je i da će se sa adrese Grada svake sedmice slati urgencije, kako bi Tužilaštvo brže rješavalo ovaj proces, kao i druge procese, u kojima je Grad finansijski oštećen.

“Borićemo se za dva miliona, iako su ona sada potrošena, možemo ići u zapljenu imovine, spratova zgrada i stanova”, zaključio je Stanivuković.

Srđan Banović BL portal

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 03.februar 2023. godine

Vanja A

Gradonačelnik se u Beogradu sastao sa Milošem Vučevićem

M.

U banjalučkom porodilištu rođeno deset beba

M.

Ostavite komentar