Stanivuković: Donio sam još jednu naredbu - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković: Donio sam još jednu naredbu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković doneo je odluku da svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama objave pišu ćirilicom,

To, kako navodi, do sada nije bio slučaj u tom gradu.

“Kao gradonačelnik doneo sam još jednu Naredbu koja se tiče naše ćirilice, a to je da od danas, svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj”, poručio je Stanivuković na Fejsbuku.

On je dodao da će biti doneto još strategija i odluka koje će ići u tom pravcu.

“Moje opredeljenje kao gradonačelnika Banjaluke biće čitava strategija i pravac koji ćemo definisati, a sve sa ciljem očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća neguju naše pismo, a svoj autoritet kao gradonačelnik iskoristiću da na natpisima pored imena javnih preduzeća koja su sada na latinici, bude istaknuta i ćirilična verzija”, rekao je gradonačelnik.

Stanivuković je danas poklonio drvenu azbučnu ploču predsedniku humanitarnog udruženja “Baštionik” Predragu Adamoviću, kao simbol velike želje da se u što većoj meri očuva ćirilica, preneo je banjalučki BL portal.

Tim povodom je naglasio da će Grad Banjaluka imati veliku širinu kada je u pitanju saradnja kako s humanitarnim udruženjem “Baštionik“, tako i sahumanitarnim organizacijama Crveni krst, Karitas i Merhamet.

“Ja ću kao gradonačelnik nalaziti načina da pomažemo svim za Banjaluku važnim organizacijama i udruženjima. Pre par dana smo, u razgovoru s biskupom Komaricom, dogovorili mnoge važne projekte koje će Grad i Biskupija zajedno sa organizacijom Karitas realizovati u narednom periodu”, rekao je Stanivuković.

Бања Лука ће опет бити и ћирилична. Дрвену азбучну плочу, као симбол моје велике жеље да у што већој мјери очувамо…

Posted by Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković on Saturday, December 26, 2020

Danas objavljeno

Prvi put u Banjaluci: Zgrada Gradske uprave dobila ukras

M.

Bez struje dio banjalučkog naselja Kumsale

M.

”Banjalučka zima” za vikend nudi dobru zabavu

M.

Ostavite komentar