Stanivuković: Banjaluku finansiram zadnja tri dana iz svog džepa - BIGportal.ba
Banja Luka

Stanivuković: Banjaluku finansiram zadnja tri dana iz svog džepa

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon današnjeg sastanka u Gradskoj upravi je rekao kako “već tri dana grad finansira iz svog džepa”.

“Posljednja tri dana finansiram grad iz svog džepa“, rekao je Stanivuković.

“Nisam kravataš, nisam foteljaš. Hoćemo da platimo nešto sto ne trebamo, a ne plaćamo ljude koje treba da platimo”, dodao je nakon sastanka kada je pred novinare izašao tužan i zabrinut.

”Osjećam se beznadežno. Neka vas za**bava. Tražite od Banjaluke nešto što nema. Ponudili smo maksimum što je moguće. Sad kažu ponudite opet novi budžet. Predlažu da se formiraju komisije da razmatraju. Nemamo vremena za komisiju”, istakao je gradonačelnik Banjaluke.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je po završetku da je radni sastanak sa dobrim zaključcima te kazao da “budžet nije pijaca”.

Podsjetimo, Ilić se danas sastao sa Stanivukovićem, predsjednicima gradskih odbora, šefovima klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u Skupštini grada.

Budžet Banjaluke, težak oko 150 miliona KM, koji je predložio Stanivuković i na koji je skupštinska većina, okupljena oko SNSD-a dostavila amandmane od oko 6,5 miliona KM tražeći pomoć za pogođene epidemijom virusa korona – privrednike, zdravstvene radnike, porodilje i ugostitelje, nije usvojen na nedavnoj sjednici Skupštine Banjaluke.

Stanivuković je ranije izjavio da je, zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu, grad u blokadi jer, prema zakonu, nije u mogućnosti da izvrši bilo koju transakciju, te da se ne mogu isplaćivati ni socijalna davanja, aprilske plate zaposlenima u Gradskoj upravi, kao i martovske plate za više grdaskih ustanova.

Danas objavljeno

Pokreni posao: Javni poziv za besplatno učešće u programu podrške razvoju biznisa

M.

Obradujmo najmlađe: Udruženje “Četiri plus” počelo akciju prikupljanja paketića

M.

Jedna ulica u Banjaluci danas ostaje bez vode veći dio dana

M.

Ostavite komentar