Stanić: Niko nije odgovarao za propale projekte u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Stanić: Niko nije odgovarao za propale projekte u Srpskoj

“Niko nije odgovarao za propale projekte “Nikola Tesla”, gdje je nestalo preko 20 miliona, Farmaland, gdje je nestalo oko 40 miliona, Unis Derventa preko 400 miliona, u Bobar Banci propalo je preko 250 maraka državnog novca, u Banci Srpske 150, rovnim rezervema 40 u IRB-u 200 miliona КM. . . Vi ste jedna prevara i ono što je urađeno na štetu RS nestalo je oko milijardu maraka, evo sve je na papiru, niko nije odgovarao”, kazao je Stanić.

  • Pošto niko od lica odgovornih što su Republika Srpska i njeni građani oštećeni za milijardu maraka nije odgovarao Vlada kontinuiteta ne može garantovati da Dobrovoljni penzioni fond nije još jedna u nizu prevara, kazao je danas Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS.

Stanić je obraćajući se na skupštinskom zasjedanju pitao čiji kapital stoji iza Dobrovoljnog penzionog fonda.

„Postavlja se pitanje koliko godina Vlada namjerava da izdvaja devet milona КM za ovaj fond. To nije malo novca i mora se tačno znati koliko godina će država u ovaj fond uplaćivati 20 КM po zaposlenom radniku u javnom sektoru“, kazao je Stanić.

On je upozorio da su privatni penzioni fondovi propadali i u mnogo razvijenijim društvima od Republike Srpske, kao što je Austrija.

“Ovo nije vlada od povjerenja, nego prevara, jer je ovo vlada kontinuiteta koja je donoisla štetne odluke a niko nije odgovarao”, kazao je Stanić, ilustrujući to primjerima:

“Niko nije odgovarao za propale projekte “Nikola Tesla”, gdje je nestalo preko 20 miliona, Farmaland, gdje je nestalo oko 40 miliona, Unis Derventa preko 400 miliona, u Bobar Banci propalo je preko 250 maraka državnog novca, u Banci Srpske 150, rovnim rezervema 40 u IRB-u 200 miliona КM… Vi ste jedna prevara i ono što je urađeno na štetu RS nestalo je oko milijardu maraka, evo sve je na papiru, niko nije odgovarao”, kazao je Stanić.

On je naglasio da se ovoj vlasti i Vladi ne može vjerovati ni u buduće, jer oni nisu sankcionisali ljude koji su na razne načine Republiku Srpsku oštetili za milijardu maraka.

BN

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar