15. Oktobra 2019.

Stanić: Nećemo dozvoliti da nas ućutkaju!

Big Portal

Šef kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić kaže da najviše zakonodavno tijelo u Srpskoj nije mjesto koje treba da pomogne Miloradu Dodiku i SNSD-u da uđu u vlast u Sarajevu.

Komentarišući za Insajder izjavu šefa kluba poslanika SNSD-a u NS RS Igora Žunića u kojoj poziva sve partije iz Republike Srpske na jedinstvo kada se u parlamentu RS bude raspravljalo o deklaraciji SDA, ali je pritom predsjednika SDS-a Mirka Šarovića nazvao “potrčkom SDA”, Stanić kaže da nije prvi put da Žunić priča stvari koje isključuju jedna drugu.

  • Igor Žunić je nestručni demagog SNSD-a. On poziva na srpsko jedinstvo, ali ne i predsjednika SDS-a Mirka Šarovića koga naziva potrčkom. Koga to Žunić poziva na jedinstvo, ako vrijeđa predsjednika najveće opozicione političke partije u Republici Srpskoj? – kazao je Stanić.

On kaže da je njegov lični stav da treba razgovarati o jedinstvu, ali ne sa tako isključivim stavovima.

  • Kada nam ponude zaključke o deklaraciji SDA odgovorićemo da li smo za ili protiv. Međutim, moje mišljenje je da se stvari koje su vezane za Sarajevo trebaju tamo rješavati i da Narodna skupština Republike Srpske neće pomoći Miloradu Dodiku da uđe u vlast na nivou BiH – kaže Stanić.

Na konstataciju šefa poslaničkog kluba SNSD-a da mora doći i do promjena Poslovnika o radu Narodne skupštine RS, jer, kako je istakao, pojedini opozicioni poslanici zloupotrebljavaju skupštinu i “upuštaju se u političko blato”, Stanić odgovara da aktuelna vlast želi da se stavovi opozicije uopšte ne čuju.

  • Oni bi najviše voljeli da se Narodna skupština pretvori u klub književnika ili mjesto na kojem bi se pričalo kao na ATV i RTRS. Opozicija neće dozvoliti bilo kakvo nedemokratsko nasilje od strane vlasti. Narodna skupština mora biti institucija u kojoj se mogu iznositi istine. Da li one bile neprijatne za Miladina Stanića, Milorada Dodika ili nekog trećeg, uopšte nije važno. Nećemo dozvoliti da nas ućutkaju – poručuje Stanić u izjavi Insajderu.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare