Stala prodaja Fordovih pikapova, nedostaju ovalne oznake - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Stala prodaja Fordovih pikapova, nedostaju ovalne oznake

Nedavni problemi u lancu snabdijevanja za Ford Motor uključili su mali, ali važan dio za kompaniju i njena vozila – plave ovalne oznake koje skoro svako vozilo nosi za svoj istoimeni brend.

Proizvođač automobila iz Detroita iskusio je nestašice sa Fordovim značkama, kao i natpisnim pločicama koje navode model, potvrdio je portparol Forda za CNBC.

Najnovije pitanje je višegodišnja kriza lanca snabdijevanja koja se kretala od kritičnih dijelova kao što su poluprovodnički čipovi do sirovina, a sada i oznaka vozila.

Naime dobavljač sa sedištem u Mičigenu “Tribar Technologies”, morao je da ograniči svoj rad u avgustu, nakon što je priznao regulatorima da je ispustio hemikalije u lokalni kanalizacioni sistem.

Ford je odbio da komentariše da li su ograničene operacije Tribara povezane sa nedostatkom oznaka proizvođača automobila.

Takođe, portparol je odbio da prokomentariše koliko je vozila pogođeno ovim problemom.

Inače, cijela priča se pokrenula nakon što su iz kompanije, početkom nedjelje, saopštili da je cjelokupan nedostatak dijelova uticao na prodaju otprilike 40.000 do 45.000 automobila.

Čitava situacija uticala je i na očekivanu zaradu kompanije, te Fordove akcije bilježe najgore dane u prethodnih 11 godina.

Izvor: Nezavisne

Danas objavljeno

Prvi solarni automobil na svijetu kreće u proizvodnju

Vanja A

Polimerizacija farova – šta je to i koliko košta?

Vanja A

Specijalni Porsche 911 započinje svoje istraživačko putovanje

Vanja A

Ostavite komentar