26. Februara 2022.

Stakhovski: Prijavio sam se u rezervu, želim da branim svoju zemlju

Big Portal

Rusija je pre nekoliko dana izvršila napad na Ukrajinu i Stakhovski je pozvao sve sunarodnike da slede njegov primer.

Stakhovski, koji se povukao iz profesionalnog tenisa, kaže da se pridružio rezevistima i da je spreman da služi Ukrajini.

Armija je otvorila prijem u rezervu za svakog ko je voljan da se bori, da uzme oružje u ruke i da bude deo teritorijalne odbrane“, kaže Stakhovski za Skaj Sports.

On je rekao da se prijavio i ranije, ali da je bilo papiroloških problema koji su sad rešeni.

Ima mnogo ljudi koji mogu u rezervu. Prijavio sam se prošle subote, ali nisam imao dovoljno dokumenata da potpišem sve što je bilo potrebno. Sada su otkazali sve te procedure i praktično svako ko je motivisan može i bez toga da se priključi“, dodao je.

Sa suzama u očima priznao je da nije mogao da gleda šta se oko njega dešava, a da ne reaguje.

Nemam vojnog iskustva, mada sam privatno imao dodira sa oružjem. Ne vidim razlog zašto većina mojih sunarodnika mora da rizikuje život time što šalje porodice van zemlje dok oni ostaju. To bi mnogo značilo zašim oružanim snagama ako svi ostanu, da vojska vidi da nije ostavljena sama“, dodao je.

Stakhovski kaže da mu je nejasno zašto njegova zemlja nije imala dovoljno podrške još 2014. kada je Rusija sebi pripojila Krim.

Hajde da budemo realni, osam godina smo u ratu sa Rusijom. Gde je bila sva ta podrška osam godinaNiko od evropskih lidera, svetskih nije spreman da pomogne, da borbu Ukrajine stavi u službu bolje Evrope u budućnosti. Želimo da budemo normalna, civilizovana zemlja, sa demokratijom gde možemo da biramo svog predsednika. Sadašnji predsednik je možda i jedini koji je ikad stao ispred svoje zemlje, koji veruje u to što radi i rizikuje svoj život. Jedini. Svi ostali su bili politička smejurija. Možda jeste komičar u životu, ali postao je predsednik naroda“, rekao je Sergej.

https://twitter.com/samstreetwrites/status/1497531664926445575

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare