ŠTADA I HEMOFARM DONIRAJU ZEMLJAMA U REGIONU 150 MONITORA ZA PRAĆENJE STANJA PACIJENATA - BIGportal.ba
PR Oglasi

ŠTADA I HEMOFARM DONIRAJU ZEMLJAMA U REGIONU 150 MONITORA ZA PRAĆENJE STANJA PACIJENATA

Kako bi pomogli napore institucija, ljekara i zdravstvenih radnika koji se danonoćno bore protiv bolesti korona virusa, Štada grupa i njena članica Hemofarm obezbijedili su pomoć za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru u vidu 150 monitora za praćenje stanja pacijenata. Donirana oprema od velike je važnosti za rad zdravstvenih radnika tokom praćenja vitalnih životnih funkcija pacijenata koji su na respiratorima i u težoj fazi bolesti.

Ova kompanija odlučila je da donira 110 monitora za praćenje stanja pacijenata njemačkog proizvođača Dreger (Draeger) bolnicama u Srbiji, 30 Bosni i Hercegovini i 10 Crnoj Gori. Riječ je o donaciji vrijednoj oko 400.000 eura i to upravo zemljama u kojima Hemofarm ima svoje proizvodne pogone.  

Prema riječima generalnog direktora Štade Petera Goldšmita, u ovom trenutku dužnost svake kompanije jeste da pomogne borbu protiv korona virusa na način i sredstvima koji su njima na raspolaganju. „Oko 6.000 zaposlenih u proizvodnim pogonima Štade svakodnevno pomažu u borbi protiv ove bolesti koja je zaustavila svijet. Odlaskom na posao, naši radnici u proizvodnji omogućuju da pacijenti širom svijeta dobiju svoju terapiju redovno, i na tome sam im bezgranično zahvalan. S druge strane, donacija u vidu monitora za praćenje stanja pacijenata koju smo uputili državama u kojima Hemofarm posluje, takođe pokazuje našu zahvalnost građanima ovih zemalja na dugogodišnjem povjerenju, kao i vid naše podrške njima u ovim teškim vremenima”, ističe Goldšmit.


Kada je riječ o Hemofarmu, u njegovim proizvodnim pogonima više od 2.000 radnika u proizvodnji radi bez prekida i u četiri smjene, kako bi tržište bilo snabdjeveno lijekovima a građani imali svoju redovnu terapiju. „Mi smo odmah reagovali i preduzeli sve mjere bezbjednosti kako bi naši proizvodni pogoni radili u punom kapacitetu, dok ostatak kompanije pruža podršku radom od kuće. Hemofarm u ovom trenutku brani ne samo zdravlje građana, već i potvrđuje povjerenje koje je građeno tokom 60 godina koliko kompanija postoji”, kaže Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma, ističući da je ova donacija u vidu monitora za praćenje stanja pacijenata samo dio podrške koju ovaj regionalni farmaceutski lider pruža u ovim izazovnim vremenima.

  • Ukupno 110 monitora za praćenje stanja pacijenata biće donirano Srbiji, 30 Bosni i Hercegovini i 10 Crnoj Gori. 
  • Donacija vrijedna oko 400.000 eura namijenjena je zemljama u kojima Hemofarm ima svoje proizvodne pogone.  
  • ‘Dužnost svake kompanije je da pomogne borbu protiv korona virusa na načine i sredstvima koja su joj na raspolaganju. Mi pomažemo tako što se staramo da redovno proizvodimo lijekove za pacijente širom svijeta, ali i konkretnim donacijama’, ističe generalni direktor Štade Peter Goldšmit.

Danas objavljeno

U Banjaluci OTVORENA 28. MOJ MARKET TRGOVINA

Zeljka

Najbolje ponude čuvamo za one najiskusnije: Addiko kredit za penzionere

Zeljka

NOVOSTI IZ BMW SVIJETA

Zeljka

Ostavite komentar