Štab produžio epidemiološke mjere do 13. septembra - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Štab produžio epidemiološke mjere do 13. septembra

Republički štab za vanredne situacije danas je do 13. septembra produžio dosadašnje mjere u borbi protiv virusa korona.

Republički štab za vanredne situacije zadužio je vaspitno – obrazovne ustanove i gradske i opštinske štabove za vanredne situacije u Republici Srpskoj da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene, sa ili bez područnih odjeljenja.

Republički štab za vanredne situacije prihvatio je informaciju o raspodjeli 29.250 doza “fajzer” vakcina protiv virusa korona, te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu zdravstvenim ustanovama.

Donesen je i zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama.

Republički štab za vanredne situacije odobrava donaciju lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama radi zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa korona, a za realizaciju ovog zaključka zadužen je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Danas objavljeno

Srbija: Kažnjavanje zbog nepoštovanja kovid propusnica počinje od ponedjeljka

M.

Evropski parlamentarci pozvali OHR i EU da narednih dana upotrijebe bonska ovlaštenja

M.

Dodik: Američka ambasada faktor nestabilnosti

M.

Ostavite komentar