1. Marta 2021.

Štab: Epidemiološka situacija u Banjaluci i dalje nepovoljna

Big Portal

Na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije najavljeno je da u narednom periodu počinje vakcinacija za koju je grad spreman da obezbijedi neophodnu logističku podršku.

Prema podacima Doma zdravlja, u Banjaluci je u prošloj sedmici registrovano 417 zaraženih virusom korona, te je na sjednici istaknuto da je zdravstveni sistem opterećen i da su zdravstveni radnici preumorni, kao i da je ključno pridržavati se propisanih mjera.

Iz Gradske uprave su podsjetili da je od danas, odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, dozvoljeno izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, za šta se grad u ranijem periodu zalagao.

Na sjednici su usvojeni program rada Štaba za ovu godinu, te Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na području Banjaluke za 2021. godinu, ovogodišnji Plan odbrane od poplava i Plan obuke i osposobljavanja Štaba za vanredne situacije, jedinica i timova civilne zaštite i povjerenika zaštite i spasavanja za period 2021-2023. godine.

Razmatran je i izvještaj o radu Štaba za prošlu godinu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare