Šta voze oni koji su najčešće kažnjeni za brzu vožnju? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Šta voze oni koji su najčešće kažnjeni za brzu vožnju?

Vozači jedne japanske marke i dalje prikupljaju najviše kazni za prekoračenje brzine, baš kao što je to bio slučaj 2020. i 2019. godine.

Ovo su Subaruovi vozači, posebno modeli WRX, koji imaju “najtežu” nogu na gasu u konkurenciji sa 393 modela automobila uključenih u studiju. Svake godine ga sprovodi američka kompanija za poređenje osiguranja automobila.

Na američkim putevima model u kojem se najčešće kažnjava prekoračenje brzine je WRX i to nije slučajno. Naime, još dva Subaru modela, BRZ i Impreza, ušla su u prvih 10 “najbržih”.

Čak 18,8 odsto vozača WRX-a ima najmanje jednu kaznu za prekoračenje brzine, dok je državni prosek 9,59 odsto. Korejski Hyundai se takođe probio u Top 10, pa su na vrh stigli Hyundai Genessis Coupe (17,72 odsto), Kia Stinger (16,58 odsto) i Hyundai Veloster (14,65 odsto).

Evropske boje “brane” Volkswagen Golf GTI na osmom mestu sa 14,95 odsto. Podsetimo, prošle godine je pozicioniran na visoko drugo mesto sa 17,38%. Čini se da su se vozači Golfa brzo skrasili na listi sportskih automobila.

Činjenica da je pet od 10 automobila sa najvećim brojem kazni iz domena sportskih automobila nije iznenađujuće, ali će neke iznenaditi da su cene svih ovih automobila niže od nacionalnog proseka od 41.044 USD.

Danas objavljeno

Zavirite u naprednu vještačku inteligenciju koju predstavlja Jeep

Zeljka

Dacijin industrijski podvig: 24 sata za obnovu identiteta u fabrikama

Zeljka

Kia namjerava preoblikovati mobilnost u Evropi

Zeljka

Ostavite komentar