11. Januara 2021.

Šta Venera u Jarcu znači za ljubavni život?

Big Portal

Tokom ovog tranzita Venere u Jarcu, ljubav i zabava generalno će poprimiti tiši i prizemniji ton. Venera je prethodno bila u avanturističkom i vatrenom Strijelcu i definitivno ćemo primjetiti promjenu, kada se energija promijeni iz stanja tople, zabavne, praznične energije u kojoj smo uživali, u praktičniju, prizemniju. Umjesto da koketiramo i istražimo sve naše mogućnosti, sada nam je više stalo do toga, koliko su naše veze trajne, pouzdane i vjerne. To možda neće zvučati toliko uzbudljivo, a zasigurno znamo da Venera u Jarcu nije najseksi tranzit. Ali to definitivno unosi potrebnu, korisnu energiju, kako bismo pronašli i njegovali prava partnerstva.

Ovaj period je dobar za dugoročnu predanost. Pod vladavinom Saturna, planete vremena, Jarac pruža Veneri priliku da bude praktičnija i više fokusirana na izgradnju ljubavi koja može trajati. Iako uživamo u vatri i želimo da nam novi ljubavni interes obogati život, dugotrajni odnosi grade se na autentičnosti, iskrenosti i stvarnosti – osobinama koje nam donosi ovaj tranzit.

Veze koje imamo će postati stvarnije i praktičnije. To znači da će se ljudi obavezati samo s onima, s kojima mogu graditi budućnost. Ovo su prilično dobre vijesti za one koji ulaze u 2021. godinu s ciljem da više izlaze ili jačaju svoje postojeće veze. Iskoristite ove vibracije za pronalazak ljubavi ili vodite praktičnije i iskrenije razgovore sa svojim partnerima.https://hrgde.adocean.pl/files/akaroetqhcm/qgjtnispto/xgnhcnmnet/index.html

Naš fokus može se prebaciti na praktičija rješenja i probleme poput iskrenih razgovora o zajedničkom životu, zarukama, vjenčanju, preseljenju. Stvari će postati intenzivne! Označite u kalendaru 23. januar, jer ovo je dan kada se Venera i Neptun, planeta snova i mašte, povezuju. Ova energija motivisaće vas na iskorak vjere u ljubav. Astrolozi ga čak nazivaju i jednim od “najromantičnijih dana u mjesecu”. Ali, tu je jedan izazov. Manja frustracija koju će Venera podijeliti isti dan sa Sjevernim čvorom sudbine, otežaće pokretanje ovih romantičnih osjećaja. Kao i kod svake nadobudne romantike, ovdje je ključ strpljenje. Vaša velika gesta ljubavi možda će biti malo osujećena, ali ako budete mirni u frustrirajućoj situaciji, vaš će partner (ili potencijalni partner) samo još više biti očaran vama.

Instagram/@bevacton.graphics

Zatim, 28. januara će se Venera i Pluton poravnati – što znači da se odnosi mogu transformisati i produbiti. Evo savjeta: Isplanirajte intimnu, romantičnu noć za patnera sa svim njegovim/njenim omiljenim stvarima poput najdražeg filma, omiljenog jela, cvijeća, svijeća, muzike. Bilo koji mali čin iskazivanja pažnje i naklonosti biće divan na ovaj dan. Dakle, iako Venerino putovanje Jarcem nije nužno uz leptiriće i vatromete, to je neophodno vrijeme za otvaranje očiju, bliskost, praktičnost, iskrenost, vjernost, predanost i strpljenje. A ti su trenuci u svakom odnosu jednako važni od onih vatrenih, strastvenih emocija.

Stanje svijeta je prilično u haosu, a u ovakvim je vremenima važnije nego ikad je imati ljude na koje se možete osloniti. Venera u Jarcu nam poručuje da je glavni cilj da steknete i osigurate snažne, predane i zdrave veze, koje su nam svima sada potrebne. Zemljani znakovi (Bik, Djevica i Jarac) imaju najviše koristi od Venere u Jarčevim dobrim vibracijama. Venera u Jarcu ljubavne veze vrlo ozbiljno shvata. Zapravo, ako ste se ležerno zabavljali s nekim, sada je vrijeme za razgovore u produbljivanju tih veza. Ovo je ujedno trenutak za stabilnost, vjernost, istrajnost i predanost. Poenta je u tome da dajete prednost kvaliteti nego kvantiteti!

Iako su Jarčeve vibracije prilično ozbiljne, ovo može biti uzbudljiv tranzit Venere u Jarcu. Kad god Jarac nešto učini, on želi biti najbolji od najboljih, pa Venera u Jarcu želi da savladate umijeće učvršćivanja veze sa partnerom. A budući da je Jarac senzualan zemljani znak, Venera ovdje samo čini seks erotičnijim, senzualnijim i lijepim!

Najveći izazov koji dolazi s ovim tranzitom, jeste da su ciljevi i standardi vašeg odnosa ili vašeg partnera možda previsoki. Umjesto da svog partnera pokušavate prisiliti da se ponaša na “ispravan” način, upotrijebite ovaj tranzit za saradnju s njim u izgradnji jačeg, stabilnijeg odnosa s kojim ste oboje zadovoljni.

Venera ulazi u Vodoliju 01. februara, pa provedite sljedećih nekoliko sedmica rješavajući se loših prijatelja, saradnika i fokusirajući se na ljude u vašem životu koji su stvarno važni – a zahvaljujući maloj pomoći Merkura u Vodoliji, trenutno možete steći neke nove prijatelje. Posljednja stvar: na samom kraju 2021. godine Venera će u Jarcu krenuti retrogradno, pa obratite pažnju na promjene koje sada unosite u svoje veze – jer kad se Venera zakotrlja retrogradno u decembru 2021. godine, važne odluke i izbore koje u ovom periodu donesete biće aktuelne ponovo krajem godine!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare