15. Septembra 2021.

Šta uraditi kada muškarac prestane da zove i šalje poruke

Big Portal

Kada bismo iskreno i otvoreno govorili i pokazivali svoja osjećanja, sve bi bilo mnogo lakše i jednostavnije. Jedna od situacija koja često dovodi do frustracija jeste nejavljanje partnera.

To se može dogoditi nakon svađe ili rasprave, a u nekim slučajevima događa se da partner iznenada prestane da se javlja. Ovde nije riječ o neodgovaranju na poruku od par sati, usljed obaveza ili tehničkih problema, već od nekoliko dana.

Šta uraditi kada muškarac prestane da zove i šalje poruke

U glavi osobe koja čeka odgovor na poruku ili poziv počinju da se premotavaju razni scenariji. Postoji i manipulativna tehnika koja se sve više koristi u vezama nakon svađe, a to je manipulativna tišina. Situacija u kojoj nakon rasprave partner više sa vama ne komunicira. Šta uradditi kada ne odgovara na poruke i pozive.

1. Ne “bombardujte porukama”, već pošaljite mu jedostavnu poruku da želite da razgovarate sa njim. To će biti dovoljno da mu date do znanja da ste otvoreni za komunikaciju i da čekate njegov odgovor. Ne pišite mu na sve moguće mreže i ne kontaktirajte sve njegove prijatelje.

2. Nemojte samo sjedeti, čekati i razmišljati o poruci ili pozivu. Ne gledajte stalno u telefon, već se posvetite aktivnostima koje će vam zaokupirati pažnju.

3. Ukoliko se čujete i dalje osjećate nelagodnot, rezervisanost i ljutnju, najbolje je da dogovorite sastanak uživo i da otvoreno razgovarate o problemu i zaključite kao i da li ga možete riješiti.

4. Kada se muškarac već duže vrijeme ne javlja, a znate da je dobro, prihvatite gubitak i nastavite dalje. Počnite da se bavite sobom, jačanju vlastitog samopouzdanja i radite stvari koje vas čine radosnim. Oni kojima nije suđeno da budu dio vašeg života, u njemu neće ni ostati. Zaslužujete samo pravu ljubav, iskrenost i poštovanje, a nejavljanje na telefon i bježanje od problema znak je slabosti i emotivne nezrelosti, a složićete se da takav partner i nije za vas. Zavolite sebe, cjenite svoje biće, jer kada razvijete zdravu ljubav prema sebi, lakše ćete stvarati i kvalitetnije odnose.

(Super žena)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare